Spoken word

Nicole Charro, Nina Hemmingsson och Tecnicalitet på Borås Stadsteaters Spoken Word-scen!

Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett och förser oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform, kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framförd poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin, kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra dig som lyssnar på djupet.

ORD på Lilla är Borås Stadsteaters scen för Spoken Word. Här bjuder vi dig på det bästa Sverige har att erbjuda när det kommer till poesi och berättande.

På vår Lilla scen möts prisbelönta scenpoeter, hiphopartister, Poetry Slam-vinnare, författare kända för sitt målande språk och fängslande nytillskott inom Spoken Word-scenen.

Den enda gemensamma nämnaren för våra akter är kärleken till språket och det enda som krävs av dig som publik, är att du är villig att lyssna.

Kvällens röster

Lyriska, rytmiska och tankeväckande texter, bilder, rimkavalkader och ordkonstnärer värda storslagna estrader! Denna kväll får vi möta en stark och viktig röst som skriver sig genom samhällets, så väl som människans alla lager, en av sveriges främsta serietecknare, en knivskarp satiriker och smärtsamt relaterbar författare samt en av Spoken Word-scenens riktiga guldgruvor när det kommer till att vrida, vända och bända språket och utmana sina lyssnare – på riktigt.

Nicole Charro

Nicole Charro är publicerad författare och spoken word-artist från Fittja i Stockholm. Hon började i Ortens bästa poet och har senare uppträtt över hela landet och släppt sin diktsamling Ingenkvinnasland med bokförlaget Palaver Press. Nicoles dikter handlar framför allt om förort, att leva i diaspora och mellanförskap, klass- och samhällskritik, men handlar lika mycket om familj och kärlek.

Nina Hemmingsson

Nina Hemmingsson har ­sedan ­debuten Jag är din flickvän nu etablerat sig som en av ­Sveriges främsta serietecknare och ­bild­konst­närer. Med sin omisskännliga stil, både vad gäller språket och den grova teckningslinjen, gör hon serier som är svåra att värja sig mot. Hon har hittills ­publicerat nio serieböcker och en diktsamling och medverkat i ett otal tidningar och magasin.

Tecnicalitet

Tecnicalitet är flerfaldig finalist i Poetry Slam SM, samt poesitävlingen ”Ortens bästa poet”. Poesin präglas av rim, ordlekar och punchlines. Tecnicalitet mixar estradpoesin med rap och hiphop. Själv kallar han stilen för Spoken-rap, som ett utryck för hur det talade ordet blandas med det musikaliska.Han är aktuell med singeln och musikvideon ”Gamla Skolan” från kommande albumet ”Ammo Tec”.

iNFORMATION

ORD på Lilla håller på cirka 1 timma och 30 minuter.

1 NOVEMBER
19:00
LILLA SCENENPris Ord på lilla100 SEK
KÖP BILJETTER

mER Ord på lilla

  • Klickbar bild Ord på lilla H2023:1 ORD PÅ LILLA − H2023:2 Läs mer
  • Klickbar bild ORD på lilla V2024:1 ORD PÅ LILLA − V2024:1 Läs mer