Spoken word

Sara Nazari, Josefin Şîlan Karlsson och Det Nya Gardet på Borås Stadsteaters Spoken Word-scen!

Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett och förser oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform, kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framförd poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin, kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra dig som lyssnar på djupet.

ORD på Lilla är Borås Stadsteaters scen för Spoken Word. Här bjuder vi dig på det bästa Sverige har att erbjuda när det kommer till poesi och berättande.

På vår Lilla scen möts prisbelönta scenpoeter, hiphopartister, Poetry Slam-vinnare, författare kända för sitt målande språk och fängslande nytillskott inom Spoken Word-scenen.

Den enda gemensamma nämnaren för våra akter är kärleken till språket och det enda som krävs av dig som publik, är att du är villig att lyssna.

Kvällens röster

Ett helt körverk av röster, bokstavligt talat!
Kvällen bjuder på svenska mästare i kollektiv scenpoesi, en röst som lyser starkt och tryggt som en fyr i mörkret och en scenpoet som uttrycker sig lika varmt, vaket och humoristiskt i text som i bild. Det blir en kväll i humorns, hoppets och ja, livets tecken. Kom och skratta åt mörkret och gläds åt ljuset!

Det Nya Gardet

Det Nya Gardet är ett queerfeministiskt poesikollektiv bestående av de väletablerade poeterna Saga Löved, Agnes Török, Hanna Haag och Josefin Şîlan Karlsson. Med lekfullhet och allvar levererar de skarpa, nyanserade iakttagelser av samtiden, och utforskar gränserna för den kollektiva scenpoesin.

Sara Nazari

Sara Nazari har sedan 14 års åldern uppträtt runt om i hela Sverige med Spoken Word. Senast på bland annat Dramaten, Melodifestivalen och Avicii Arena. Hon har även medverkat på flertalet album/EP:s av hiphop och RnB artister.

Josefin Şîlan Karlsson

Josefin Şîlan Karlsson är flerfaldigt prisbelönt scenpoet, oförtjänt oprisbelönt tvåbarnsmorsa, socialpedagog, dramatiker och illustratör, med rötterna i Norrbotten och Kurdistan. Med lekfullhet, allvar, skärpa och värme låter hon det personliga bli politiskt och det politiska bli personligt, i en längtan efter ett samhälle där våra berättelser om oss själva och varandra får vara många och komplexa.

iNFORMATION

ORD på Lilla håller på cirka 1 timma och 30 minuter.

6 SEPTEMBER
19:00
LILLA SCENENPris Ord på lilla100 SEK
KÖP BILJETTER

mER Ord på lilla

  • Klickbar bild Ord på lilla H2023:1 ORD PÅ LILLA − H2023:2 Läs mer
  • Klickbar bild ORD på lilla H2023:3 ORD PÅ LILLA − H2023:3 Läs mer
  • Klickbar bild ORD på lilla V2024:1 ORD PÅ LILLA − V2024:1 Läs mer