Föreställning
En man i förgrunden tittar in i kameran, i bakgrunden finns ett rymdobservatorium med tre stora satelliter.
Gästspel, Meningssökande, Rymdäventyr, Sci-Fi

En klassisk roadmovie inspirerad av Voltaires klassiska berättelse Candide.

"Det är väl talat, men låt oss nu odla vår trädgård”. Så lyder ett av litteraturhistoriens mest kända citat, och budskapet kommer från Candide efter hans händelserika resa jorden runt. Den franska filosofen och författaren Voltaire skrev Candide eller Optimismen, under tre intensiva dagar. Efter en olycklig kärlekshistoria beger sig Candide ut på sin resa och får uppleva naturkatastrofer, olycka, förföljelse, sjukdom, svält och tortyr, men han överlever och gifter sig till slut med kvinnan han älskar. Hans slutsats är att vi ska ta hand om det vi har, vår trädgård.Inspirerade av klassiska sci-fi berättelser och filmer, tar vi Candide ut på en rymdresa.

Den bästa av världar är en klassisk roadmovie, en läroresa, ett sökande efter meningen med livet, universum och allting. Mot bakgrund av samtidens klimatförändringar och miljöförstörelse, pandemi, krig och med det demokratiska samhället i fara, beger sig vår Candide ut på en rymdresa, kanske måste mänskligheten emigrera till en annan av solsystemets eller galaxens planeter? Eller kanske är vår blå planet den bästa av världar – om vi tar hand om vår trädgård?

Fritt efter Candide eller optimismen av Voltaire (1759). För dramatisering och regi står Melanie Mederlind, som tidigare bl a. regisserat Girls Like That på Teater Halland. Scenograf är Judith Philipp och ljusdesigner Carina Backman. Teamet har tillsammans nyligen iscensatt den klassiska farsen Två herrars tjänare på Teater Västernorrland, och innan dess Madame Bovary på Den Nationale Scene i Norge.

iNFORMATION

Föreställningen är ca 2 timmar och 30 minuter inklusive paus

Gästspel från teater Halland

Medverkande

Av: Melanie Mederlind fritt efter Candide av Voltaire
Översättning av romanen: Marie Berthelius
Regi: Melanie Mederlind
Scenografi/ Kostym: Judith Philipp
Ljus: Carina Backman
Mask: Tove Eneroth
På scen: Johan Stavring, Jesper Gester, Emilie Dimitrakopoulou Sahlén, Veronica Dahlström, Anna-Carin Henricsson

9 APRIL
19:00
STORA SCENENPris Ordinarie:300 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:220 SEK Pensionär:220 SEK Gruppris (10 pers eller fler):200 SEK