Gästspel, HBTQI, Monolog, Självbiografisk

Om modet att "komma ut" efter att ha levt som ”straight” och förnekat sitt sanna jag.

"Jag beslutade vid 75 års ålder att inte längre smyga med min homosexualitet. Varför ? Det enklaste hade naturligtvis varit att dö som en vanlig heterogubbe. Ingen skulle någonsin få veta hemligheten om bög-Micke. Det var när depressionen slog till och jag sökte mig till en terapeut som det blev uppenbart att min noja inte bara bestod av det faktum att jag åldrades och kom mer och mer utanför ett som jag såg det meningsfullt liv utan också att jag aldrig tillåtit mig att bejaka min sexualitet. Pjäsen handlar till en del om mina terapisejourer och mina tankar om livet. Stundtals drastiskt och roligt. Stundtals allvarligt, men hela tiden mänskligt. En minimemoar om man så vill." - Michael Segerström

Med stor komik och självkännedom beskriver skådespelaren Michael Segerström sin resa från arg heterosexuell man som levt med en ständig kåthet som aldrig släppt, hans 28 åriga långa äktenskap med sin fru och hans adopterade son. Till att som 75 åring komma ut, men hur vänjer man sig vid sin inre bög och varför får man massa gratulationer när det känns som ett straff?

Föreställningen handlar om hur Michael Segerström tagit modet att "komma ut" efter att ha levt som ”straight” och förnekat sitt sanna jag.

iNFORMATION

Föreställningen är ca 1 timme och 15 minuter.

Medverkande

  • Av och med: Michael Segerström
  • Dramaturg: Staffan Olzon
  • Regi: Ejvind Andersen
14 OKTOBER
18:00
STORA SCENENPris Ordinarie:300 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:220 SEK Pensionär:220 SEK Gruppris (10 pers eller fler):200 SEK