Mörkt porträtt av bandmedlemmarna i Pepperland på rad i profil. 
Mörkt porträtt av bandmedlemmarna i Pepperland på rad i profil. 

Gästspel, Musik, The Beatles

Från Yesterday till Tomorrow Never Knows.

I konsertföreställningen Yeah! Yeah! Yeah!, som spelade för fullsatt salong på Göteborgs Stadsteater under 2021, vandrar Pepperland i The Beatles fotspår – från de tidiga åren på The Cavern Club i Liverpool till den sista spelningen på taket till Apple Records kontor i London.

Pepperland är bandet från Göteborg som av The Beatles producent George Martin utsetts till världens bästa Beatlestolkare. Här tar de sex musikerna med oss på en resa genom pophistoriens största framgångssaga och till en spännande brytningstid för ungdomskulturen.

Paul, George, John och Ringo skrev musikhistoria med sina banbrytande kompositioner och snickrade ihop runt 300 mästerverk under åren 1960-1970. The Beatles musik kommer för alltid att älskas. I Yeah! Yeah! Yeah! får 60-talsgenerationen drömma sig tillbaka och de yngre uppleva storheten
i den musik som en gång skapades av genierna från Liverpool.

Pepperland har tagit Beatlesvärlden med storm. Sedan i början på 1990-talet har bandet gästat den årliga Beatlesfestivalen i Liverpool och andra minneskonserter. Utmärkande är att de alltid är trogna originalutgivningarna, det ska helt enkelt låta som på skivorna. Med modern teknik blir till och med symfoniorkestern en del i framförandet.

Pepperland består av Micke Isacson, Benny Karlsson, Mathias ”Gian” Kündig, Stephen Sahlin och Per Umaerus. Den här gången förstärks bandet av Stefan Sporsén, känd bland annat från Augustifamiljen och som musikalisk vapendragare till Håkan Hellström. Dessutom medverkar bandets sjungande gäst, artisten och skådespelerskan Åsa Gustafsson. Med sin humor, skärpa och sin alldeles unika röst tar hon plats på scen som den sjunde Beatle’n.

iNFORMATION

Föreställningen är ca 2 timmar inklusive paus.

Yeah! Yeah! Yeah! är en samproduktion av Pepperland och Göteborgs Stadsteater.

Medverkande

  • Produktion: Göteborgs Stadsteater
  • Manus: Ensemble och Sisela Lindblom under Ledning av Per Umaerus
  • Idéspruta Och regihjälp: Robert W Ljung
  • Musiker: Micke Isacson, Benny Karlsson, Mathias ”Gian” Kündig, Stephen Sahlin, Stefan Sporsén, Per Umaerus
  • Gäst: Åsa Gustafsson
  • Kostymdesign: Hélène Otterbeck
  • Musik: The Beatles
  • Foto: Ola Kjelbye
22 APRIL
18:00
STORA SCENENPris Ordinarie:300 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:220 SEK Pensionär:220 SEK Gruppris (10 pers eller fler):200 SEK