Spoken word

Fröken B, Niklas Mesaros och Bob Hansson på Borås Stadsteaters Spoken Word-scen!

Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett och förser oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform, kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framför poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin, kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra dig som lyssnar på djupet.

ORD på Lilla är Borås Stadsteaters scen för Spoken Word. Här bjuds du på det bästa Sverige har att erbjuda när det kommer till poesi och berättande.

På vår Lilla scen möts prisbelönta scenpoeter, hiphopartister, Poetry Slam-vinnare, författare kända för sitt målande språk och fängslande nytillskott inom Spoken Word-scenen.

Den enda gemensamma nämnaren för våra akter är kärleken till språket och det enda som krävs av dig som publik, är att du är villig att lyssna.

KvällenS röster

Fröken B

FRÖKEN B har varit en självklar del av den svenska hiphopscenen i snart 20 år. Rapparen har en förkärlek för klassiska hiphop-beats och levererar välskrivna verser om vemod, lojalitet och känslan av att aldrig ge sig.

Niklas Mesaros

Niklas Mesaros scendebuterade i Göteborg 2009. Sedan dess har han vunnit Poetry Slam-SM två gånger (2010, 2012), han har turnerat både USA och Europa och kombinerar artisteriet med att föreläsa och leda workshops på skolor om kreativt skrivande.

Niklas poesi handlar ofta om romantiska succéer och misslyckanden i vardagen. Med precision och humor undersöker han de blåmärken vi alla är bärare av och med en avväpnande sårbarhet, speglar han sig i publiken och vänder på stereotyper och fördomar.

Bob Hansson

Bob Hansson är en av Sveriges mest omtyckta och lästa poet. Med en vilja att förändra världen började Bob skriva redan i ung ålder och med lusten som inspirationskälla fortsatte han. År 2010 tilldelades han Sveriges Radios Novellpris och utnämndes till ”Yttrandefrihetens hjälte” av ALIS. Han var även den första att titulera sig som SM-vinnare i Poetry Slam 1995.

iNFORMATION

ORD på Lilla håller på cirka 1 timma och 30 minuter.
24 MAJ
19:00
LILLA SCENENPris Ord på lilla100 SEK
KÖP BILJETTER

mER Ord på lilla

  • ORD PÅ LILLA − V2023:2 Läs mer
  • Klickbar bild Ord på lilla V2023:4 ORD PÅ LILLA − V2023:4 Läs mer