Spoken word


Tecnicalitet, Anna Arvidsdotter och Marius Abrahamsen på Borås Stadsteaters Spoken Word-scen!

Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett och förser oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform, kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framförd poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin, kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra dig som lyssnar på djupet.

ORD på Lilla är Borås Stadsteaters scen för Spoken Word. Här bjuds du på det bästa Sverige har att erbjuda när det kommer till poesi och berättande.

På vår Lilla scen möts prisbelönta scenpoeter, hiphopartister, Poetry Slam-vinnare, författare kända för sitt målande språk och fängslande nytillskott inom Spoken Word-scenen.

Ni får också ta del av Klassikerkvarten, där en av Borås Stadsteaters skådespelare delar med sig av verk skrivna av mer eller mindre kända poeter, författare och dramatiker som gått ur tiden men lämnat ett bestående konstnärligt avtryck efter sig.

Den enda gemensamma nämnaren för våra akter är kärleken till språket och det enda som krävs av dig som publik, är att du är villig att lyssna.

KvällenS röster

Tecnicalitet

Tecnicalitet är flerfaldig finalist i Poetry Slam SM, samt poesitävlingen ”Ortens bästa poet”. Poesin präglas av rim, ordlekar och punchlines. Tecnicalitet mixar estradpoesin med rap och hiphop. Själv kallar han stilen för Spoken-rap, som ett utryck för hur det talade ordet blandas med det musikaliska.Han är aktuell med singeln och musikvideon ”Gamla Skolan” från kommande albumet ”Ammo Tec”.

Anna Arvidsdotter

Anna Arvidsdotter är poet och författare, aktuell med diktsamlingen Händer att hålla i. Hennes klassmedvetna poesi pekar på absurditeter i arbetet och med lyrisk lekfullhet, rytm- och stilsäkerhet sticker hon hål på den senkapitalistiska omvärlden. Hennes skrivande har prisats i flera omgångar, bland annat med AIRY Litteratur Västernorrland 2022 och Arbetarrörelsens kulturpris i Malmö 2020.

Marius Abrahamsen

Marius snakker om seg selv. Og om alle andre. Om de misforståtte og de oversette. De bortglemte og de utelatte. Men aller mest om seg selv.

Marius Abrahamsen är tidigare norsk mästare i slam poesi och inte mindre än 2x svensk mästare i lag-slam.

iNFORMATION

ORD på Lilla håller på cirka 1 timma och 30 minuter.
1 MARS
19:00
LILLA SCENENPris Ord på lilla100 SEK
KÖP BILJETTER

mER Ord på lilla

  • ORD PÅ LILLA − H2022:3 Läs mer
  • ORD PÅ LILLA − H2022:4 Läs mer
  • ORD PÅ LILLA − V2023:2 Läs mer
  • ORD PÅ LILLA − V2023:3 Läs mer
  • Klickbar bild Ord på lilla V2023:4 ORD PÅ LILLA − V2023:4 Läs mer