Spoken word

Alma Kirlic, Charlotte Jansdotter och Ismael Ataria på Borås Stadsteaters Spoken Word-scen!

Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett och förser oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform, kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framför poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin, kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra dig som lyssnar på djupet.

ORD på Lilla är Borås Stadsteaters nya scen för Spoken Word. Här kommer vi att bjuda dig på det bästa Sverige har att erbjuda när det kommer till poesi och berättande.

På vår Lilla scen möts prisbelönta scenpoeter, hiphopartister, Poetry Slam-vinnare, författare kända för sitt målande språk och fängslande nytillskott inom Spoken Word-scenen.

Ni får också ta del av Klassikerkvarten, där en av Borås Stadsteaters skådespelare delar med sig av verk skrivna av mer eller mindre kända poeter, författare och dramatiker som gått ur tiden men lämnat ett bestående konstnärligt avtryck efter sig.

Den enda gemensamma nämnaren för våra akter är kärleken till språket och det enda som krävs av dig som publik, är att du är villig att lyssna.

Kvällens röster

Vid säsongens tredje tillfälle av ORD på Lilla har vi tre mäktiga röster att bjuda er på. Tre röster som genom så väl sin humor som sin samhällsreflekterande blick och sitt varma sätt att berätta om människan i all sin bräcklighet och storslagenhet, låter oss reflektera över vår plats, över att ta plats och över vilka vi är i relation till oss själva och varandra. Det är en ära att få ropa upp dessa namn på scen under en och samma kväll – Alma Kirlic, Charlotte Jansdotter och Ismael Ataria!

Alma Kirlic

Alma Kirlic är författare, scenpoet och dramatiker. Hon föddes i forna Jugoslavien och har bott i Sverige sedan 1992. Hon har bland annat skrivit pjäsen Kul med en kvinna! och ljuddramat Den sista festen som båda producerats av Uppsala stadsteater.

Charlotte Jansdotter

Charlotte Jansdotter är scenpoet och spoken word artist. I hennes dikter berör hon människans sårbarhet, förlusterna vi drabbas av och allt som skaver och sliter i oss. Brännande och närgånget, med glimtar av ljus och hopp. Charlotte har bland annat uppträtt på Dramatens jubileumsföreställningar av spoken word. Hon är tidigare Uppsalamästare i poetry slam och bronsmedaljör i SM i poetry slam. Hennes poesi har publicerats i Krispiga kaskaders antologi år 2018 och vunnit pris i Live at heart Lyric, 2021. Framträdandet Mäktig/Du hade glömt har fått stor uppmärksamhet och spridning, och hyllats av bland annat Mia Skäringer.

Ismael Ataria

Ismael Ataria är prisbelönt poet, författare och spoken-word artist. Han har gjort hundratals poesiframträdande över hela landet. Han har bland annat givit ut diktsamlingarna Bokstavsängeln och Längtan till Whatever. I Ismaels poesi finns plats för både humor och allvar och hans ord blir en bro mellan magi och vardag.

iNFORMATION

ORD på Lilla håller på cirka 1 timma och 30 minuter.

7 DECEMBER
19:00
LILLA SCENENPris Ord på lilla100 SEK
KÖP BILJETTER

mER Ord på lilla

  • ORD PÅ LILLA − H2022:1 Läs mer
  • ORD PÅ LILLA − H2022:2 Läs mer
  • ORD PÅ LILLA − H2022:4 Läs mer