Spoken word

Maria Maunsbach, Oskar Hanska och Sara Garib på Borås Stadsteaters Spoken Word-scen!

Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett och förser oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform, kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framför poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin, kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra dig som lyssnar på djupet.

ORD på Lilla är Borås Stadsteaters nya scen för Spoken Word. Här kommer vi att bjuda dig på det bästa Sverige har att erbjuda när det kommer till poesi och berättande.

På vår Lilla scen möts prisbelönta scenpoeter, hiphopartister, Poetry Slam-vinnare, författare kända för sitt målande språk och fängslande nytillskott inom Spoken Word-scenen.

Ni får också ta del av Klassikerkvarten, där en av Borås Stadsteaters skådespelare delar med sig av verk skrivna av mer eller mindre kända poeter, författare och dramatiker som gått ur tiden men lämnat ett bestående konstnärligt avtryck efter sig.

Den enda gemensamma nämnaren för våra akter är kärleken till språket och det enda som krävs av dig som publik, är att du är villig att lyssna.

Kvällens röster

Vid säsongens andra tillfälle av ORD på Lilla bjuder vi på en febrig, rapp, mustig och skarp blandning av röster. Tre röster som på olika sätt skildrar sin samtid i all dess skörhet, skevhet och storslagenhet. Kom och låt er golvas – ja, det är nog det bästa sättet att beskriva det på – av Maria Maunsbach, Oskar Hanska och Sara Garib. Vi längtar!

Maria Maunsbach

Maria Maunsbach är författare bosatt i Malmö. Hon har skrivit Bara ha roligt (2018), Hit, men inte längre (2019) och Lucky Lada och jag (2022). Hon driver även Debutantscen Malmö i samarbete med Malmö Stadsbibliotek, har skrivit pjäsen En magisk man för Malmö Dockteater och är verksam som krönikör i Sydsvenska Dagbladet.

Oskar Hanska

Oskar Hanska är en av Sveriges ledande Spoken Word-poeter. Flerfaldig Svensk Mästare i Poetry Slam, Skandinavisk Mästare och Europas bästa poet i VM i Frankrike. Han har turnérat sedan 2005, med över 1000 uppträdanden i Sverige och andra länder, bland annat Sydafrika och USA. 2021 var han aktuell med SVT-dokumentären "Spoken Word på Dramaten". Med en sårbar blick på pajad manlighet, sabbad uppväxt, klasskomplex och politisk ängslighet har Oskar aldrig varit så drabbande och febrig som nu.

Sara Garib

Sara Garib debuterade som poet på scen i slamtävlingen Ortens Bästa Poet 2018. År 2020 släppte hon sin första diktsamling Bakom Höghus och sedan dess har hennes dikter synts i tidningar, kulturhus och på museum. Sara har framfört sin poesi på diverse scener både nationellt och internationellt - från Uppsala hela vägen ner till Sydafrika

iNFORMATION

ORD på Lilla håller på cirka 1 timma och 30 minuter.

23 NOVEMBER
19:00
LILLA SCENENPris Ord på lilla100 SEK
KÖP BILJETTER

mER Ord på lilla

  • ORD PÅ LILLA − H2022:1 Läs mer
  • ORD PÅ LILLA − H2022:3 Läs mer
  • ORD PÅ LILLA − H2022:4 Läs mer