Fanny

Världspremiär av Fanny efter Erica Jongs roman.
Följ med på en het äventyrshistoria förlagd till 1700-talets England med en okuvlig hjältinna du inte kommer glömma i första taget. Ett äventyr med häxor, barnmorskor, pirater och konstnärer som utgör ett stycke undangömd kvinnohistoria!

”En roliga timmen som spårat ur. En Svarte Orm-inspelning på LSD. Ett infernaliskt kaos, ett lustfyllt mischmasch och ett vidrigt, härligt, kokande vansinne. Allt detta och mycket mer går det att kalla föreställningen Fanny på stadsteatern i Borås. Men samtidigt: det finns metod i galenskapen… Summa summarum har boråsarna här en samhällsägd scen att vårda och vara stolta över.”

- Tobias Holmgren, Göteborgs Posten

”Sexig satir med djupt allvar… På Lilla scenens något begränsade spelyta lyckas de på scenen liksom de bakom scenen framgångsrikt synliggöra Fannys äventyrliga leverne… Kostym- kuliss- och scenografilösningar är en blandning av det enkla och det vällustigt överdrivna… Josefin Lindskog kontrasterar i kostymeringarna det identitetslösas enkelhet med härligt svulstig rokokoutstyrsel… Regin kräver sannerligen god fysik genom högt tempo och många scen- och rollbyten, allt genomfört väloljat professionellt.”

- Bo W Jonsson, Borås Tidning

Boken Fanny Hill skrevs av John Cleland 1748 och blev en litterär skandal på grund av de erotiska skildringarna. Handlingen berättar om hur den förtappade 15-åriga Fanny Hill säljs som glädjeflicka till en bordell. Nu får romanfiguren upprättelse på Borås Stadsteater.

1980 lyfte författaren Erica Jong upp Fanny ur Clelands endimensionella skildring och visar i sin bok (Fanny - eller Den sanna berättelsen om Fanny Hackabout-Jones öden och äventyr), en modig och nyfiken person som kämpar för sin överlevnad i 1700-talets England. Det visar sig att vistelsen på bordellen bara är en bråkdel av hennes häpnadsväckande liv. Nu får vi den enastående berättelsen om sanningen bakom en glädjeflickas bekännelser.

Regissören Erik Holmström tar Erica Jongs äventyrsroman som utgångspunkt för en färgstark, humoristisk och superteatral föreställning på Lilla scenen.


PRESSBILDER
Foto: Anna Sigge
Tryck på bilden för att förstora bilden.
Till högupplösta pressbilder.

Köp biljett på Tiicnet till Det normala livet

INFORMATION

12 APRIL - 15 MAJ 2014
Lilla scenen

Av:
Erik Holmström, fritt baserad på Erica Jongs roman Fanny.

Regi:
Erik Holmström

Skådespelare:
Andrea Edwards, Elin Bornell, Lennart Eriksson, Charlie Challis, Kristine Gulbrandsen.

Scenografi:
Erik Holmström och Sara Hansson.

Kostym:
Josefin Lindskog.

Ordinarie pris inkl serviceavgift:
180 kr, ungd/stud 95 kr, pensionär 165 kr

Föreställningens längd:
Ca 2 tim och 40 min (inkl paus).

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt