En pojke med resväska

EN POJKE MED RESVÄSKA

En Pojke med resväska är en andlöst spännande och gripande berättelse om en tolvårig pojke som tvingas fly från föräldrar och hemland, och som med hjälp av sagan om Sinbad Sjöfararens sju resor, överlever krigets fasor och strapatser.

Publiken får följa pojken i mötet med soldater, smugglare, vargar, slavhandlare och mycket annat. På en buss, i ett okänt land, lär han känna en jämnårig flicka som befinner sig i samma situation. De båda slår följe och tillsammans korsar de öknar, höga berg, gränser och vilda hav. 

Pjäsen är skriven av Mike Kenny som är en av de mest populära barnteaterförfattarna i Storbritannien. Föreställningen är fylld av dans, musik, sång och en ordentlig skopa humor, kärlek och tilltro till livet. Med enkla, men magiska, medel skildras berättelsen som löper via många länder och kulturer.

Syftet är att med teaterns hjälp sätta ljus på många av de ensamkommande barn som dagligen kommer till Sverige. Hur är det att fly? Varför flyr man? Hur är det att komma till ett land där man varken känner någon, eller behärskar det talade språket? Den belyser också betydelsen och vikten av berättandet, den muntliga traditionen, som i årtusenden har följt mänskligheten. Att man genom berättandet kan stärkas i tilltro till sin egen förmåga och känna att det finns möjligheter trots att det kan synas omöjligt att komma vidare.

Judit Benedek, som belönades med Stig Dagermanpriset 2011, står för regin. Judit, som själv kom som flyktingbarn från Ungern, har i ett flertal produktioner belyst problematiken ur olika perspektiv. Hon är en flitigt anlitat regissör både i Sverige och i sitt forna hemland. 

Teater De Vill
Teater De Vill bildades 1996. Utifrån egna Scenen Pipersgatan 4 blandar de konstnärliga uttryck, korsbefruktar det konstnärliga med det pedagogiska, skapar unika projekt, tar fram nyskrivna pjäser för ungdomar och turnerar med redan framtagna. I anslutning till föreställningarna arrangeras seminarier för publiken, med målsättning att väcka diskussion om pjäsernas tema. Till alla pjäser finns lärarhandledningar och efterarbetesmaterial. Stora delar av gruppens verksamhet genomsyras av arbetet med tillgänglighet. En övergripande målsättning är att tillgängliggöra och öppna teaterscenen för personer med funktionsnedsättningar. 

Köp biljett på Ticnet till En pojke med resväska

INFORMATION

23 november 2013
Klockan 11.00 och 14.00
Gästspel, Vävarsalen

Av:
Mike Kenny
(översättning Thorbjörn Hjelm)

Regi:
Judit Benedek

Skådespelare:
Anna Wadström, Jonas Sjögren och Camilla Eriksson

Föreställningens längd:
60 min

Pris inkl avgift:
50 kronor

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt