Djävla nuläge!

15 FEB -20 MARS 2014
Lilla scenen

Tänk dig en kabaret på avtändning eller en "modern" tolkning av Hamlet, där de har tagit bort handlingen och alla rollerna. Detta är inramningen på föreställningen där bandet Djävla Nuläge! sätter upp sin självbetitlade debutshow.

"Trodde du att teatern har kroknat och kapitulerat inför samtiden? Icke! Djävla nuläge! har både garvsyra och sprängkraft i energin."
- Lis Hellström Sveningson, Nummer.se

"Det var längesedan jag hade så roligt"
- Isa Andersson, Expressen/GT

"Frän satir om världens elände"
- Bo W Jonsson, Borås Tidning

"Fantastisk samhällssatir och plakatteater av bästa märke"
- Maria Hansson, Sveriges Radio Sjuhärad

Showen handlar bland annat om tidsresor, grottmänniskor, 68-vänsterns megasvek och den liberala storyn. Och hur jävla dåligt alla mår. Det handlar om mycket mer än vad som ryms i en reklamtext likt denna. Djävla Nuläge! handlar om mycket mer än vad som ryms i själva föreställningen. Tänk dig framförallt att det är Djävla Nuläges! debutshow. Och nuläget är som alla vet helt flippat! 

Texterna i Djävla Nuläge! är skrivna av den hyllade serietecknaren Sara Hansson, arbetskritikern och sociologen Roland Paulsen samt regissör Erik Holmström som senast regisserade Teatermannen förändrar världen på Borås Stadsteater.

Föreställningen är ett samarbete med Counterforce Produktion/CP, som ligger bakom succéföreställningen SCUM-manifestet.


PRESSBILDER
Foto: Anna Sigge
Tryck på bilden för att förstora bilden.
Till högupplösta pressbilder.

Erik Holmström
Erik Holmström är utbildad skådespelare på Teaterhögskolan i Malmö 2004-08. Efter utbildningen var han med och tog över den konstnärliga ledningen på Turteatern i Stockholm och har sedan dess regisserat, skrivit och gjort scenografi. Han har bl.a. regisserat Ferdydurke av Witold Gombrowicz, SCUM-manifestet av Valerie Solanas och Den nya gudomliga komedin som han skrev själv.

Föreställningarna som han regisserat har blivit uttagna till teater- och scenkonstbiennaler, fått priser och hyllats av publik och kritiker. Genomgående för hans arbete har varit en nyfikenhet på teaterns form och en vilja till samhällskritisk underhållning.

På Borås Stadsteater regisserade han under hösten 2013 Teatermannen förändrar världen och kommer under 2014 även att regissera föreställningen Fanny.

Gunnel Fred
Gunnel Fred utbildades vid Scenskolan i Stockholm 1979-82 och tillhör numera den fasta ensemblen på Kungliga Dramaten. Gunnel Fred har även arbetat på Drottning-holmsteatern, Stockholms Stadsteater och Riksteatern. Gunnel har gjort ett stort antal roller i film, bl a i Jack i regi av Janne Halldof, Strul i regi av Jonas Frick, Åke och hans värld i regi av Allan Edwall. Under 2013 medverkade Gunnel i filmen Faro i regi av Fredrik Edfeldt.

På tv har Gunnel medverkat i bland annat Dårfinkar och dönickar, Enskilda samtal, Lorry, samt den Den fördömde från 2013.

På Dramaten har Gunnel spelat i flera produktioner bland annat Ibsens Peer Gynt, i regi av Ingmar Bergman. Under 2002 spelade hon titelrollen i LisaLouise av Majgull Axelsson, i regi av Christian Tomner och fick med den rollen Skandinaviska nationalteaterpriset.
Senast gjorde hon Översten i Mats Eks uppsättning av Spöksonaten på Dramaten under 2012/2013.

Saga Björklund Jönsson
Saga är utbildad artist och dansare vid Performing Arts School i Göteborg. Hon har även bearbetat och regisserat ett flertal föreställningar genom åren, bland annat för ScenÖsterlen i hemstaden Simrishamn. Saga har arbetat som artist med bland andra Nature Theater of Oklahoma, Poste Restante och komponerat musik till Kvalitetsteaterns musikal Såpan.
   
Saga är ordförande för Unga Folkteatern och jobbar med Folkteaterns samarbete med Stadsmissionen som startade med Breaking the Waves 2011.

Hon medverkade även i Happyland 1979 året därpå och är nu regissör för Kliniken av Lars Norén som ska spelas på Folkteatern i vår. Saga är en del av showgruppen DOM: och scenkonst-kollektivet Bataljonen.


Andrea Edwards
Andrea Edwards utexaminerades från Teaterhögskolan i Stockholm 2000 och har sedan dess gjort roller på bland annat Stockholms Stadsteater, Dramaten, Teater Tribunalen, Teater Galeasen, Teater Giljotin samt flera TV och filmroller.

Andrea Edwards startade under hösten 2011 CP/Counterforce Produktion som i samarbete med Turteatern och Erik Holmström satte upp den omtalade dramatiseringen av Valerie Solanas SCUM-manifestet som spelat för utsålda hus under mer än 2 år med stor framgång.

Andrea Edwards spelar för närvarande in en dokumentärfilm om SCUM för SVT:S K Special samt spelar en av de bärande rollerna i den nya filmen om Jönssonligan.

Andrea Edwards var redan som sjuåring med i sjuttiotalets stora försök att skriva in den moderna kvinnan på teaterscenen. När Suzanne Osten och Margareta Garpes Jösses flickor hade premiär på Göteborgs stadsteater 1975 spelade sjuåriga Andrea journalisten Harriets lilla dotter.


Köp biljett på Tiicnet till Det normala livet

INFORMATION

Texter av:
Sara Hansson, Erik Holmström och Roland Paulsen

Regi:
Erik Holmström

Skådespelare:
Erik Holmström, Andrea Edwards, Gunnel Fred, Saga Björklund Jönsson.

Musik:
Saga Björklund Jönsson

Ordinarie pris inkl serviceavgift:
180 kr, ungd/stud 95 kr, pensionär 165 kr

Föreställningens längd:
Ca 1 tim och 30 min.

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt