DIN INRE RÖST

Klassrumsföreställning från 10 år


Föreställningen spelas tisdagar och onsdagar perioden 4 april – 17 maj 2017, kl. 11.00 och 13.30. Att få besök av föreställningen är gratis för alla skolor i Borås.

Se dig omkring i klassrummet. Det du ser, hör och känner upplevs som självklart. Rummet är så bekant för dig att det blivit osynligt. Men jag har aldrig varit i ett rum förut. Gå fram till tavlan. Titta på de som sitter vid borden. Föreställ dig att du är en främling i det här rummet, att du just kom hit. Precis som jag.

Din inre röst handlar om att uppleva det kusliga, spännande och vilsamma i att bli främmande inför det vardagliga. Innan det börjar tar alla i klassen på sig hörlurar. Ur hörlurarna talar en röst som undrar hur det är att leva i världen som en kropp. Den ger enkla instruktioner. Tillsammans med lyssnaren ser den runt i rummet och föreslår olika rörelser. Rösten sänds genom radiosignaler på flera frekvenser inne i klassrummet, deltagarna får olika men synkroniserade instruktioner. När alla i klassen lyssnar öppnas nya perspektiv på skoltillvaron. Rummet, kamraterna och den egna kroppen upplevs inte längre som vanligt.

På turné i klassrum våren 2017

Föreställningen är skapad av scenkonstkollektivet Nyxxx som består av sex konstnärer verksamma inom scen, text, spel, ljud och bild. Din inre röst hade urpremiär på ung scen/öst 2014.

Konstnärlig ledning: Ebba Petrén, Gabriel Widing
Manus: Tova Gerge, Ebba Petrén, Gabriel Widing
Ljuddesign: Elize Arvefjord

Bokningsförfrågan Din inre röst


INFORMATION

 

Föreställningen spelas tisdagar och onsdagar perioden 4 april – 17 maj 2017, kl. 11.00 och 13.30, eller lämna önskemål på starttid vid bokning.

Att få besök av föreställningen är gratis för alla skolor i Borås. 

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREV



Lämna följande fält tomt