Det normala livet

7 SEPTEMBER - 4 OKTOBER 2013
Lilla scenen

Det Normala Livet är en existentiell satir om Normala Människor. Vi får möta A, B och C som kämpar med vardagens alla utmaningar.

I ett virrvarr av mathets, förföljelsemani, kroppshysteri och lite vanlig vardagsparanoia har den danske författaren Christian Lollike skapat en pjäs som friskt raljerar kring våra tvångsmässiga krav på lycka, ideal och en perfekt yta. En pjäs som handlar om vad som är normalt. Eller vad som inte är det.

"Claar, Svedberg och Eriksson är härligt samspelta med fräck frihet både i de fysiska uttrycken och i replikföringen."

- Lis Hellström-Sveningson, Nummer.se

"Ensemblen håller ihop det hela och presterar
ett härligt skådespeleri, nyanserar med små medel
och genomför smidiga både identitets- och könsbyten."

- Bo W Jonsson, Borås Tidning

A känner sig förföljd men vet inte vem det är som förföljer hen. Kanske är det hens egen bankman eller är det bara en talangscout från det där tv-programmet? B kämpar med att vara tolerant, men oroar sig för alla invandrare som har en sådan där cool boyz-in-da-hoodig stil. De håller ihop och verkar så fria, glada? A äcklas av alla feta människor som äter helt okontrollerat, det går inte och lita på en fet människa. Samtidigt fasar B för terroristerna och bombmännen som fi nns överallt, allt är egentligen deras fel. Men mest av allt fruktar A och B kontrollorganet INRE STASI. C säger att Inre Stasi har installerat små små övervakningskameror i vårt inre och dom står på hela tiden.

Det normala livet Trailer

Nora Nilsson
Regissör
Nora Nilsson är medlem i den fria teatergruppen Spinning Jenny och regidebuterade 2007 på Dramalabbet i Stockholm med föreställningen Porslinshunden, till vilken hon även gjorde scenografin. Har tidigare bla regisserat föreställningarna Snöhumla och Kolla mej då! på Unga Teater Västmanland, När man blir stor blir man flicka, ett samarbete mellan Spinningjenny och Teatr Weimar i Malmö, Övergivna och Vart tar alla tårar vägen? på Dalateatern och Bitterfittan på Smot i Jönköping. På Göteborgs Stadsteater har regisserat föreställningarna Krossad och Vintertid på Nya Studion samt under 2013, den kritikerrosade föreställningen Det intelligenta homots guide till kapitalism och socialism, med en nyckel till skriften på Stora scenen.

Jenny Nordberg
Scenograf och kostymdesigner
Jenny Nordberg kommer från Stockholm och är utbildad i scenbild och kostym vid Dramatiska Institutet i Stockholm och har ytterligare bedrivit studier vid Kungliga konstakademin i Antwerpen. Baserad i Köpenhamn och arbetar med scenbild och kostym för scenkonst.

Nora

Regi: Nora Nilsson

Jenny Nordberg

Scenografi: Jenny Nordberg

Köp biljett på Tiicnet till Det normala livet

INFORMATION

Av:
Christian Lollike
(översättning Stefan Lindberg)

Regi:
Nora Nilsson

Scenografi och kostymdesign:
Jenny Nordberg

Skådespelare:
Eva Claar, Lennart Eriksson, Mårten Svedberg

Ordinarie pris inkl serviceavgift:
180 kr, ungd/stud 95 kr, pensionär 165 kr.

Föreställningens längd:
1 tim 40 min.

PRESSBILDER

Tryck på bilden för att förstora den, och högerklicka sedan för att spara bilden.

Foto: Anna Sigge

På bilden: Mårten Svedberg
Fr.v: Eva Claar, Mårten Svedberg, Lennart Eriksson
Fr.v: Lennart Eriksson, Mårten Svedberg, Eva Claar
Fr.v: Eva Claar, Mårten Svedberg

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt