24 okt - 19 dec 2014
Lilla scenen

En psykologisk thriller om ett tortyroffer som möter sin torterare igen och vill hämnas. Death and the Maiden är skriven av den chilensk-amerikanske dramatikern Ariel Dorfman.

Regissören Gunilla Johansson ställer pjästexten i Death and the Maiden mot den amerikanske psykologen Stanley Milgrams kända lydnadstest från 1960-talet och väcker frågor om vad en människa kan förmås göra när hon befrias från ansvar. Hon lyfter tesen om att världen inte består av goda och onda, utan av människor i olika situationer.

Anständiga människor kan hamna i situationer där de går över en gräns och tappar all empati. Det är först när vi ser och medger vilka sidor vi själva har som vi kan börja hantera dem.

Speltid:
Ca 1 timme och 40 min.

Ordinarie pris inkl serviceavgift:
180 kr, ungd/stud 95 kr, pensionär 165 kr


”En dramatisk nerv och häftiga utspel.”
- Borås Tidning

”Svår att värja sig mot”
- Göteborgs Posten

Gunilla Johansson
Gunilla Johansson är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg. Regidebuterade våren 2006 med Norénpjäsen Rumäner på Backa Teater och har haft ett flertal regiuppdrag sedan dess, senast den hyllade klassrums-föreställningen 6 P LR K (2014) på Backa Teater.

Med Death and the Maiden återkommer Gunilla Johansson till Borås Stadsteater för en tredje gång, där hon tidigare har regisserat två pjäser, Vem vakar över oss? av Dennis Magnusson (2009), och Snart kommer tiden av Line Knutzon (2010).

Som skådespelare har Gunilla Johansson medverkat i ett flertal uppsättningar på Backa Teater och har också arbetat på bl a Göteborgs Stadsteater. På tv och film har hon setts i tv-serier som Solbacken avdelning E och Andra Avenyn.


INFORMATION

Av Ariel Dorfman

Regi
Gunilla Johansson

Scenograf
Martin Eriksson

Ljusdesign
Ludde Falk

Projektioner
Ludde Falk, Martin Eriksson

Kompositör
Jorge Alcaide

Musiker
Leonor Palazzo, Xiaogang Zeng

Skådespelare
Sven Olof Jansson, Eva Claar och Stefan Gödicke.

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt