Dansföreställningar

Här hittar du information om dansföreställningar som arrangeras av Dans i Borås - ett samarbete kring samtida danskonst i Borås mellan Regionteater Väst, Borås Stad och Borås Stadsteater. Föreställningarna spelas på Regionteater Väst om inget annat anges.

Tillsammans arbetar vi med att arrangera och presentera dansföreställningar av hög kvalitet för Borås invånare och besökare.

Justine

JUSTINE

Spelas på Regionteater Väst den 22 februari kl 18
Justine är tjejen som fått sitt namn efter engelskans Justice – RÄTTVISA.
Justine är speciell. Hon är stark, hon vågar mer än de flesta och hon vet bestämt vad rättvisa är. Hon vet också att du duger som du är. Du är fantastisk och unik och behöver inte vara som alla andra.
Att vara olika är bra! Koreografen Charlotta Öfverholm har tillsammans med scenografen Elle Kunnos de Voss skapat ett rum där fantasin får utrymme, där var och en är unik och hjälper oss att vilja skipa rättvisa. Musiken står Regionteater Västs kompositör Tomas Elfstadius för. 

Dear humans

DEAR HUMANS

Spelas på Regionteater Väst den 11 mars 2017 kl 13
Gästspel på Regionteater Väst av Dansstationens Turnékompani/Mari Carrasco.

Inspirerat av sci-fi-världen, Daft Punk och Mr Bean gör Dear Humans en resa in i en värld av okända språk, ljud och rörelser. I centrum står tre dansare, kvinnor eller kanske utomjordingar, som på sina egna sätt utforskar och tolkar situationer med varandra och publiken - vem är den normala? Koreografen Mari Carrasco drivs av att söka efter nya idéer, bryta normer och visa starka kvinnliga dansare på scen. Hennes signum är ett köttigt och temperamentsfullt rörelsematerial. 

Splendour

SPLENDOUR

Spelas på Regionteater Väst den 6 april 2017 kl 19
Av Stina Nyberg

I Splendour fokuserar koreografen Stina Nyberg på kroppens förhållande till ljud. Istället för att arbeta med känslor strävar hon efter att hitta de reaktioner som sker mellan individer och musik. I det här fallet techno, som individer dansar till, oberoende av varandra, men tillsammans. Stina Nyberg har bland annat koreograferat för Cullbergbaletten och Kungliga Svenska Balettskolan. Hon har också koreograferat och medverkat i showen Shaking the habitual med The Knife.

Kaboom

KABOOM

Spelas på Regionteater Väst den 5 maj 2017 kl 19
Av Subjazz. Energifull musik och explosiv dans!

Tuff, rå och explosiv dans med känsliga ögonblick som griper tag i betraktaren. På scen ser vi sex dansare med bakgrund i klassisk balett, jazz- hiphop- street- och samtida dans. Dansarna har arbetat nära Subjazz och tillsammans skapat en kraftfull och fängslande föreställning. Subjazz är ett projektbaserat kompani med bas i Oslo. Karl Erik Nedregaard och Knut Arild Flatner har sedan 2001 arbetat som koreografer med ett stort engagemang för att utveckla dansföreställningar med teatrala uttryck, med rötter i jazzdans och modern jazz.

Sleeping with the lights on

SLEEPING WITH THE LIGHTS ON

Spelas på Regionteater Väst den 24 mars 19
Dansk/norsk danskonst i koreografi av Kasper Ravnhøj och Stian Danielsen för Mute Comp.

Dansarna har 60 minuter på sig att värma upp världen. Varje minut räknas, varje grad är betydelsefull. Dansarna Kasper Ravnhøj och Stian Danielsen kastas in i en energifylld duett. Steg för steg utmanar de sig själva och varandra till tonerna av elektroniska ljud.

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt