Brothers in blood

5 OKT - 31 OKT 2013
Stora scenen

Detta rykande färska samtidsdrama, skrivet av den sydafrikanske dramatikern Mike van Graan, sätter tänderna i världsreligionerna och utmanar våra fördomar. Var först med att uppleva denna pjäs i Sverige och i Europa!

Vad vi väljer att se när vi möter varandra? Är det religionen eller människan bakom? Och är det genom kärlek eller genom rädsla? Förlåtelse eller vedergällning? I pjäsen möter vi; Abubaker, en muslimsk rektor från Cape Flats och hans 24-åriga studerande dotter Leila, Brian som är en judisk doktor, den muslimske flyktingen Fadiel från Somalia och Pastor Fredericks som arbetar som lekmannapredikant.

Ordinarie pris inkl serviceavgift:
180 kr, ungd/stud 95 kr, pensionär 165 kr.

Föreställningens längd:
2 timmar (inkl. paus)

"En ren och enkel föreställning som pläderar humanistiskt brobrygge och kärlek över ideologiernas gränser.
En Romeo och Julia-saga i flyktingtider och rasistiska offensiver.."

- Tomas Forser, Göteborgs Posten

"Med Brothers in blood ger Borås Stadsteater plats på scenen åt ett realistiskt och angeläget samtidsdrama. Pjäsen är gedigen, berörande och välspelad."

- Lena Kvist, Borås Tidning

Dessa människors liv flätas samman genom förutsättningar bara livet kan ge. De tvingas på olika sätt att möta de andras trosuppfattningar, men framförallt tvingas de till att möta sig själva, sina tvivel, sina rädslor och sina sorger. Det är ett realistiskt drama som på ett ömsint, våldsamt sätt, genom kärleksmöten och rent hat, låter oss komma närmre tankarna om hur komplicerat det är att vara människa. Var först i Europa med att uppleva denna pjäs! Det är Borås Stadsteater som lyckats knipa den och det med stor glädje och stolthet!

Monica Wilderoth
Regissör
Monica Wilderoth är vår teaterchef sedan augusti 2012 . Hon är född 1973 och är skådespelare, författare och dramatiker. Hon arbetade på Stockholms improvisationteater och som kåsör i Sveriges Radio P3:s program Folkradion innan hon 1996—2000 gick Teaterhögskolan i Malmö. Efter skolan startade hon den prisbelönta gruppen Teater Terrier i Malmö tillsammans med tre klasskompisar. Hon har därefter arbetat  på Teater Västernorrland och i Spetsprojektet på Östgötateatern och Riksteatern 2007-2010 och har därefter verkat vid Östgötateatern. Hon har medverkat i kortfilmen Rum 703 (2002) och i produktioner på radio och TV. Gav 2010 ut romanen Jag ska räkna till hundra och aldrig sluta leta.

Mike van Graan
Dramatiker
Mike van Graan är en av Sydafrikas mest produktiva och kritikerrosade dramatiker. Han tjänstgör för närvarande på UNESCO där han arbetar för att främja mångfalden av kulturyttringar. Van Graan är även en erkänd kulturskribent och är aktiv i organisationen Arterial Network som arbetar för att stärka kulturarbetares ställning i Afrika, genom att uppmärksamma övergrepp mot konstnärer och kulturarbetare.

Monica

Regi: Monica Wilderoth

Mike van Graan

Regi: Mike van Graan


PRESSBILDER
Foto: Anna Sigge
Tryck på bilden för att förstora den, och högerklicka sedan för att spara bilden.

Bild 1: Gunilla Rydholm-Eriksson
Bild 2: Gunilla Rydholm-Eriksson
Bild 3: David Rangborg, Lars G Svensson
Bild 4: David Rangborg
Bild 5: Hedda Gullander
Bild 6: Simon Rodriguez Strömberg
Köp biljett på Tiicnet till Det normala livet

INFORMATION

Av:
Mike van Graan
(översättning Jonathan Lehtonen)

Regi:
Monica Wilderoth

Scenografi och kostym:
Richard Andersson

Skådespelare:
Hedda Gullander, David Rangborg, Simon Rodriguez Strömberg, Gunilla Rydholm-Eriksson, Lars G Svensson.

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt