Olika slags händer som håller i varsin penna och skriver
Olika slags händer som håller i varsin penna och skriver

Vuxenvärldens gåtfulla regler genom barnens blick

In kommer tre något, eller ganska rejält faktiskt, udda typer. Här för att knäcka koden till hur en ska bete sig bland människor för att passa in. Genom att testa olika regler och gränser – funkar, funkar inte – undersöker de vad de tror gäller i olika lägen. Är det verkligen viktigare att passa in än att få vara sig själv? Hur stor del av sig själv behöver en lämna för att anpassa sig till nya regler? Är inte dessa typer misstänkt dåliga på det här med regler?

Hemma. I skolan. På stan, lekplatsen, bussen. Överallt kryllar det oskrivna regler om hur man ska bete sig. Men det kan vara klurigt att greppa de sociala, oskrivna reglerna som avgör lämpligt beteende som medmänniska. En del saker är okej vissa gånger, men inte okej andra gånger. Och ibland kan de vuxna inte ens förklara varför en del regler finns. Med fullt av hemliga fram och tillbaka-regler finns det ju hela tiden en risk att råka göra fel. Genom barnens blick utforskar vi den gåtfulla logiken bakom vuxenvärldens gränser och ramverk.

Reglerna är ett komiskt möte mellan scen och salong för åldrarna 6-8 år. I denna lekfulla fiktion dyker vi ner i svåra, känsliga ämnen. Samtal med barn i målgruppens ålder har varit utgångspunkt i skapandet av föreställningen.

Premiären av Reglerna, den 25 mars 2022, hålls i samarbete Borås Stadsbibliotek i bibliotekets lokaler. Biljetterna till premiären är kostnadsfria och kan endast bokas i biljettkassan i Kulturhuset eller på telefonnummer 033-35 35 35.

Medverkande

 • Efter en idé av: Abnorm Scenkonst
  Skapad av: Abnorm Scenkonst
  Tobias Sondén och Matilda Söderling
  Regi: Tobias Sondén
  Scenografi och kostymdesign: Matilda Söderling
  Dramaturg: Joel Nordström
  På scen: Elin Bornell, Ida Hackzell, Hanna Holmqvist
  Illustration: Matilda Söderling
 • Foto: Tobias Walka

Reglerna är ett samarbete mellan Abnorm Scenkonst och Borås Stadsteater.

2022
25 MARS - 29 APRIL
KULTURHUSET I BORÅS