Vinglas till hälften fyllt med rödvin jämte ett glasunderlägg på ett vitt bord med rödvinsspill och en använd snus. 

En musikalisk dramatisering av Annika Norlins novell Barn

Margits och Jans mamma har en dröm. En dröm om att någon gång få vara helt avslappnad och omgiven av saker som är vackra och lugna. Att aldrig ögat ska behöva landa på en halväten filtallrik eller en vante som saknar sin partner. Hon önskar så att Margits och Jans pappa skulle vilja hjälpa till att strävan mot denna dröm, men det är som att han inte förstår. Han tycker bara att hon är pedant.

Varför är det bara jag som gör Pavlova i den här familjen? är en avskalad och musikalisk föreställning om hur våra drömmar om ett lyckligt och skönt liv inte alltid stämmer överens med andras. Inte ens med dem i vår närmaste omgivning. Om hur föräldrars frustration över att inte få det som de var för sig vill, drömmer om och behöver, är svår för barn att förstå. Och hur barnen hanterar situationer de inte har makt över genom att fantisera, lyfta upp i himlen och sväva i en tyst skön sky för en stund.

Elin Bornells och Harriet Ohlssons dramatisering av Annika Norlins novell Barn bjuder in till en stund av igenkänning och stöd i kampen med att få våra relationer att gå ihop med drömmen om vad ett lyckligt liv är för oss. En stund att tillsammans tänka på hur svårt och skört det kan kännas att vara människa.

MEDVERKANDE

  • Skådespelare: Elin Bornell
    Musiker/Kompositör: Harriet Ohlsson

Skådespelaren Elin Bornell och musikern Harriet Ohlsson har arbetat fram föreställningen utifrån Annika Norlins novell Barn, ur novellsamlingen Jag ser allt du gör.

2021
PREMIÄR 16 APRIL
TURNÉ