Man framför en whiteboard lutar sig framåt över ett mot ett konferensbord med glasögonen nedkasade på näsan. 

Teater på din arbetsplats

Bakom leendet - Mannen mitt emellan berättar historien om hur den miljö som en gång var en trygg och älskad arbetsplats, blir platsen för där en människa totalt bryts ner utan att någon ingriper. Publiken får möta Chefen, som ger sitt perspektiv på händelseförloppet.

Monologen utgår från ett verkligt och medialt uppmärksammat fall: 2010 tog en svensk socialsekreterare livet av sig efter att under lång tid ha mobbats på sin arbetsplats. Flera chefer polisanmäldes för arbetsmiljöbrott men friades i hovrätten i mars 2015. Det viktiga med den här pjäsen är dock inte fallet som inspirerat utan själva ämnet. Så länge det finns rädsla, finns det också mobbning.

Forskning visaratt mobbning på arbetsplatser innebär ökade kostnader och innebär ett allvarligt psykosocialt lidande. Det är både ett samhälls-, grupp- och individproblem. Att tidigt våga ta upp ämnet i tid kan göra all skillnad för medarbetarnas hälsa och välmående.

Att samlas kring en teaterupplevelse med ett starkt gestaltat perspektiv ger arbetsgrupper och kollegor en stund att reflektera och blir en tankeväckande utgångspunkt för angelägna samtal. Kanske blir det ett sätt att dela erfarenheter eller diskutera arbetsmiljön på er arbetsplats.

Publikröster

”En gripande och tragisk historia från verkliga livet.”

”Sjukt bra! Otroligt proffsigt. Monologen berörde nåt enormt.”

”Otroligt imponerande och stark berättelse. Lennart trollband verkligen.”

Medverkande

  • Skådespelare: Lennart Eriksson
    Regi & manus: Dag Norgård
2015
PREMIÄR SEPTEMBER