En man och en kvinna i grå kostymer med skrämda ansiktsuttryck. I bakgrunden står två misstänksamma män i rock och hatt vid en dovt lysande lyktstolpe. 

Gör dig redo för en fartfylld kväll när Borås Stadsteater sätter upp
De 39 stegen. En spännande thriller med film noir-känsla, tågjakter, spioner, femme fatales, lömska skurkar med avhuggna fingrar och även lite romantik.

Gör dig redo för en fartfylld kväll när Borås Stadsteater sätter upp Alfred Hitchcocks klassiker De 39 stegen. En spännande thrillerkomedi med film noir-känsla, tågjakter, spioner, femme fatales, lömska skurkar med avhuggna fingrar och även lite romantik.

Richard Hannay dras in en hektisk jakt där världens öde står på spel. Efter ett möte med en mystisk kvinna i ett dimmigt London har han plötsligt trasslat in sig i en intrig där han misstänks för ett mord han inte begått och jagas av både poliser och hemliga agenter. Vi får följa med Hannay på ett storslaget äventyr som inte bara hotar Storbritanniens säkerhet – utan hela världens.

Succékomedin är baserad på Alfred Hitchocks film De 39 stegen, som bygger på boken med samma namn av John Buchan. Tidigare uppsättningar av pjäsen har gjort stor succé världen över och belönats med ett flertal priser. Regissör Lars G Svensson regisserade senast Svavel och Sirap (2013) för utsålda hus på Borås Stadsteater.

Pressröster

"De 39 Stegen är en spännande spionthriller likväl som en lysande komedi med en härlig portion hjärtevärmande romantik på moset" Markbladet

"En lysande och opretentiös föreställning. Det är spännande, roligt och lekfullt.. Ett skådespel som reser omutliga krav på både regissör och skådespelare, krav som i sanning tillgodoses med råge." Borås Tidning

"De 39 stegen är gammal, god underhållning. Som en Hitchcockrulle." Göteborgs Posten

Medverkande

 • Av: Alfred Hitchcock. I en scenversion av Patrick Barlow, Simon Corble & Nobby Dimon
  efter John Buchans roman.
  Översättning: Lars G Svensson
  Regi: Lars G Svensson
  Scenografi/kostym: Helga Bumsch
  Ljusdesign: Michael Dimle
  Ljuddesign: Chrille Sjöblom / Patrik Pilsmedh
  På scen: Dasha Nikiforova, Gustav Berg, Rebecca Kaneld, Victor Ståhl Segerhagen
 • Foton: Robert Elmengård
2016
PREMIÄR 27 februari
LILLA SCENEN