En man med byxorna runt anklarna sneglar ut genom en teaterridå.

RAMPFEBER

En klassisk smälla-i-dörrarna fars om ett sönderfallande teatersällskap med spännande intriger bakom kulisserna.

Komikern och programledaren Adde Malmberg avslutar jubileumsåret med att regissera Rampfeber. En komedi om en fars som handlar om livet, både på och utanför scenen.

Ett halvdåligt teatersällskap sätter upp en fars och åker på turné i den engelska landsbygden och vi får se deras föreställning tre gånger. Först på genrepet, med avbrott och missöden, tappade linser och trasiga dörrar, sen mitt under turnén men nu bakifrån, dvs vi befinner oss bakom scenen och får se hur teatergruppens medlemmar lägger ner minst lika mycket energi på att bråka med varandra som att spela föreställningen och så till sist turnéns sista föreställning när alltig har brakat samman, både föreställningen och teatergruppen.

Rampfeber är en mycket rolig och välskriven pjäs där åskådarna får en annorlunda inblick i teaterns spännande men också grymma och lite sorgliga värld. Ett antal människor som kämpar men aldrig riktigt lyckas, aldrig riktigt kan leva upp till sina drömmar om hur teatern och livet ska gestaltas.

Rampfeber är en klassiker på världens teaterscener, och av många ansedd som tidernas roligaste komedi.

Pressröster

"Utomordentligt rolig fars med högt tempo" Borås Tidning

"Hjärtligt roligt" P4 Sjuhärad

INFORMATION

2 tim och 30 min (inklusive paus).

Medverkande

Av: Michael Frayn
Regi:
Adde Malmberg
Scenograf:
Hansson Sjöberg
Kostymdesign:
Helle Carlsson
Musik:
Anders Ortman
Skådespelare:
Lennart Eriksson, Jill Ung, Daniel Träff, Amelie Thorén, Lars G Svensson, Gunilla Rydholm-Eriksson, Mirja Burlin, Mikael Dahl, Robert Sjöblom.

2014
PREMIÄR 6 DECEMBER
STORA SCENEN