5 figurer tecknade av litet barn mot beige bakgrund. 

SNÖVIT OCH SJU MIFFON

En fullständigt normal, vanlig föreställning för alla från 8 år.

Detta är en helt vanlig, normal föreställning. Alldeles, alldeles vanlig. Kanske lite överraskande ibland. Men det är inget att oroa sig över.

Drottningen vill vara vackrast i världen. Hon vill vara nummer ett. Det vill ju alla. Ingen vill ju vara ful och vanlig. Så det är inget konstigt. Och sen blir hon lite arg när spegeln säger att hon bara är näst vackrast. Ja, just det. Spegeln talar ja... En talande spegel. Men det är inget annorlunda med det. Det finns många speglar som...

Ja, det är lite konstigt. Men det är det enda som är konstigt i föreställningen. Det är inget att fästa sig vid. Och så ska en prins komma på besök. Från ett land som heter Borra-Barra. Det är ett helt normalt namn på ett land. Han kommer från världens rikaste kungahus.

Att vara kung är fullständigt normalt. Men kanske inte så vanligt förstås. Förutom att drottningen talar med en talande spegel, kastar ut människor som hon kallar miffon, vill vara vackrare än Snövit så är det här en fullständigt vanlig, normal teaterföreställning. Utan några obehagliga överraskningar. Det är bara lite konstiga saker på scenen som man kan undra över. Ja, kom och se själva. På en fullständigt normal, vanlig föreställning. En föreställning som alla andra.

Medverkande

 • Av: Gunilla Boëthius
  Sångtexter: Dan Kandell och Gunilla Boëthius.
 • Musik: P-O Nilsson
 • Regi: Dan Kandell
 • Projektioner, ljus- och scendesign: Ludde Falk
 • Kostym: Anna Ardelius
  Koreografi: Carl Olof Berg
  Ljud: Chrille Sjöblom
  På scen: Gustav Berg, Hannah Canvert, Eva Claar, Mikael Dahl, Lennart Eriksson, Simon Rodriguez Strömberg, Gunilla Rydholm-Eriksson, Natalie Sundelin, Lars G Svensson
2013
PREMIÄR 7 DECEMBER
STORA SCENEN