Hårt sminkad ljusblond kvinna i leopardklänning och strassmycken. Kvinnan håller i ett koppel som sitter på en vältränad man med bar överkropp som står upp henne. Mannens huvud är utanför bilden. 

MISANTROPEN

En del Molièresk komedi. En del existentiell ångest. En del Haute Couture av Camilla Thulin.

Mixa och toppa med halsbrytande regi av Dramatenregissören
Sunil Munshi— då får vi Misantropen på Borås Stadsteater våren 2014!

Att vi inleder vårt femtionde år med en pjäs om existentiell ångest har inget att göra med en annalkande 50-årskris. Tvärtom ser vi framåt med mer optimism än någonsin. Vi har laddat med mängder av teatergodis under hela 2014.

Först ut: Molière!

En färgsprakande, adrenalinstinn och sexuell föreställning med djupa existensiella drivkrafter i ett svindlande rappt tempo och med burlesk, brutal humor som vrider sig ur dödsångestens hungriga käftar.

En desperat kamp — där kärlekstörsten, Gudlösheten och vansinnet balanserar på 15 cm höga klackar!

Pjäsens original utspelar sig vid det franska hovet på 1600- talet. Här förflyttas vi till en elitistisk jetsetmiljö i nutid. Alceste, en kvinna runt 50, är lyckad, rik och snygg. Hon rör sig framgångsrikt och obehindrat i samhällets översta skikt. Hon har ett passionerat förhållande med den 25 år yngre älskaren Celimene. Men denne yngling är Alceste inte ensam om. Celimene är extremt populär bland alla damer och det kostar att ligga på topp. En dag när Alceste vill ta steget fullt ut och ställa den stora frågan om giftermål, uppdagas att Celimene har fler erbjudanden att ta ställning till.

Nu börjar kampen för äkthet och kärlek. Men är Alceste redo att offra den status hon byggt upp och lämna sin priviligierade plats på samhällets topp?

Medverkande

 • Av: Molière
  Regi: Sunil Munshi
  Kostym: Camilla Thulin
  Ljus: Roger Larsson
  Ljud: Chrille Sjöblom
  På scen: Nina Gunke, Victor Trägårdh, Gunilla Rydholm Eriksson, Eva Claar, Frederik Nilsson, Lars G Svensson, Tove Wiréen, Viktoria Folkesson. Samt Raeeid Hussein och Jonas Bergqvist som statister.
2014
PREMIÄR 1 MARS
STORA SCENEN