Svartvitt foto av 4 personer som sitter i en soffa. 3 av dem tittar in i kameran och en lutar huvudet bakåt och ser upp i taket. 

DJÄVLA NULÄGE

En plakatteater med musiknummer och negativt tänkande.

Tänk dig en kabaret på avtändning eller en "modern" tolkning av Hamlet, där de har tagit bort handlingen och alla rollerna. Detta är inramningen på föreställningen där bandet Djävla Nuläge! sätter upp sin självbetitlade debutshow.

Showen handlar bland annat om tidsresor, grottmänniskor, 68-vänsterns megasvek och den liberala storyn. Och hur jävla dåligt alla mår. Det handlar om mycket mer än vad som ryms i en reklamtext likt denna. Djävla Nuläge! handlar om mycket mer än vad som ryms i själva föreställningen. Tänk dig framförallt att det är Djävla Nuläges! debutshow. Och nuläget är som alla vet helt flippat! 

Texterna i Djävla Nuläge! är skrivna av den hyllade serietecknaren Sara Hansson, arbetskritikern och sociologen Roland Paulsen samt regissör Erik Holmström som senast regisserade Teatermannen förändrar världen på Borås Stadsteater.

Föreställningen är ett samarbete med Counterforce Produktion/CP, som ligger bakom succéföreställningen SCUM-manifestet.

Medverkande

  • Texter av: Sara Hansson, Erik Holmström och Roland Paulsen
    Regi: Erik Holmström
  • Musik: Saga Björklund Jönsson
    På scen: Erik Holmström, Andrea Edwards, Gunnel Fred, Saga Björklund Jönsson.

2014
PREMIÄR 15 FEBRUARI
LILLA SCENEN