Närbild på en kvinna med råa bacon hängande ut ur munnen.

DET NORMALA LIVET

En existentiell satir om Normala Människor. Vi får möta A, B och C som kämpar med vardagens alla utmaningar.

I ett virrvarr av mathets, förföljelsemani, kroppshysteri och lite vanlig vardagsparanoia har den danske författaren Christian Lollike skapat en pjäs som friskt raljerar kring våra tvångsmässiga krav på lycka, ideal och en perfekt yta. En pjäs som handlar om vad som är normalt. Eller vad som inte är det.

A känner sig förföljd men vet inte vem det är som förföljer hen. Kanske är det hens egen bankman eller är det bara en talangscout från det där tv-programmet? B kämpar med att vara tolerant, men oroar sig för alla invandrare som har en sådan där cool boyz-in-da-hoodig stil. De håller ihop och verkar så fria, glada? A äcklas av alla feta människor som äter helt okontrollerat, det går inte och lita på en fet människa. Samtidigt fasar B för terroristerna och bombmännen som fi nns överallt, allt är egentligen deras fel. Men mest av allt fruktar A och B kontrollorganet INRE STASI. C säger att Inre Stasi har installerat små små övervakningskameror i vårt inre och dom står på hela tiden.

Medverkande

  • Av: Christian Lollike (översättning Stefan Lindberg)
  • Regi: Nora Nilsson
  • Scenografi och kostymdesign: Jenny Nordberg
  • På scen: Eva Claar, Lennart Eriksson, Mårten Svedberg

2013
PREMIÄR 7 SEPTEMBER
LILLA SCENEN