Rosatonad bild av två personer som står tätt intill varandra och stäcker ut varsin hand mot himlen. 

BROTHERS IN BLOOD

Ett samtidsdrama av den sydafrikanske dramatikern Mike van Graan som sätter tänderna i världsreligionerna och utmanar fördomar.

Vad vi väljer att se när vi möter varandra? Är det religionen eller människan bakom? Och är det genom kärlek eller genom rädsla? Förlåtelse eller vedergällning? I pjäsen möter vi; Abubaker, en muslimsk rektor från Cape Flats och hans 24-åriga studerande dotter Leila, Brian som är en judisk doktor, den muslimske flyktingen Fadiel från Somalia och Pastor Fredericks som arbetar som lekmannapredikant.

Dessa människors liv flätas samman genom förutsättningar bara livet kan ge. De tvingas på olika sätt att möta de andras trosuppfattningar, men framförallt tvingas de till att möta sig själva, sina tvivel, sina rädslor och sina sorger. Det är ett realistiskt drama som på ett ömsint, våldsamt sätt, genom kärleksmöten och rent hat, låter oss komma närmre tankarna om hur komplicerat det är att vara människa. Var först i Europa med att uppleva denna pjäs! Det är Borås Stadsteater som lyckats knipa den och det med stor glädje och stolthet!

Medverkande

  • Av: Mike van Graan (översättning Jonathan Lehtonen)
  • Regi: Monica Wilderoth
  • Scenografi och kostym: Richard Andersson
  • På scen: Hedda Gullander, David Rangborg, Simon Rodriguez Strömberg, Gunilla Rydholm-Eriksson, Lars G Svensson.
2013
PREMIÄR 5 OKTOBER
STORA SCENEN