I förgrunden står en man i blå kavaj, lätt framåtlutad med huvudet något snett men med blicken riktad in i kameran. I bakgrunden står en man och en kvinna. Båda kolla bortom kameran och kvinnan håller en nyligen släckt, rykande tändsticka i en handen.  

SVAVEL OCH SIRAP

En ung man på besök sätter igång krafter som ställer familjens slentrianliv på ända.

Pjäsen skrevs 1976 och är en av Dennis Potters mest kontroversiella. Genom sitt tema om rädsla, främlingsfientlighet, tillit och moral, har den fått ny aktualitet och 2012 sattes den upp i London. Uppsättningen har Sverigepremiär på Borås Stadsteater den 2 mars i översättning och regi av Lars G Svensson.

Pjäsen är uppbyggd som en thriller och utspelar sig hos en familj med ouppklarade frågor i sin historia.

Medverkande

  • Av: Dennis Potter
    Regi: Lars G Svensson
    Scenografi: Stefan Thulin
    På scen: Sven Olof Jansson, Gunilla Rydholm-Eriksson, David Rangborg, Hannah Canver

2013
PREMIÄR 2 MARS
LILLA SCENEN