En kvinna vänd rakt mot kameran framför en grå vy över stora torget i Borås. Kvinnan har lockigt uppsatt hår, blårandig skjorta och vit väst med säkerhetsnålar fästa på ena fickan. 

SKANDAL

Katinka struntar i barn, kunder och fordringsägare. Hon dricker champagne istället!

Fredagen den 8 mars, på kvinnodagen, hade Borås Stadsteater premiär på föreställningen Skandal på stora scenen. Pjäsen är en dramatisering av Cora Sandels roman Kranes konditori. Det är regissören Anna Sjövall som dramatiserat och bearbetat texten så att handlingen nu utspelar sig i nutid och i en stad som liknar Borås.

Inför stadens jubileumsfestligheter har den duktiga Katinka Dahlman fått uppdraget att designa och sy alla prominenta personers kläder. Men när festen närmar sig är hon plötsligt borta. Klänningarna hänger halvfärdiga i ateljén, men var är Katinka?

Pjäsen handlar om de krav som ställs från olika håll på Katinka, som är ensamstående mamma, egenföretagande konstnär och drömmare. Kranes konditori dit hon flyr, är omgjort till trendigt café och bar med ekologiskt kaffe, surdegsbröd och specialimporterad champagne. Katinka struntar i barn, kunder och fordringsägare. Hon dricker champagne istället!

Medverkande

  • Dramatisering och regi: Anna Sjövall
    Scenografi: Charlotta Nylund
    Kostym: Mattias Lind
    På scen: Thamer Asaad Milhem, Gustav Berg, Pia Edlund, Stefan Gödicke, Jussi Larnö, Moa Myrén, Natalie Sundelin, Eva Claar, Lennart Eriksson, Maria Nilsson Havrell
  • Statister: Anna Gustafsson, Petrus Havrell, Elias Lorentzon, Emma Öhman
2013
PREMIÄR 8 MARS
STORA SCENEN