5 trycken åldrade personer, en del med rollatorer och käppar, andra hållandes blåsinstrument, i en omgivning som om de stod i ett moln. Till vänster en man iklädd enbart höga sockar och kalsonger nertill och frackjacka och t-shirt upptill. I förgrunden en kvinna som hoppar i iklädd sköterskekläder, svart kort hår samt svart läppstift.

EVIGT UNG

40 år framåt i tiden sitter Borås Stadsteaters åldrande skådespelare tillsammans på äldreboendet och minns gamla succeér.

Stadsteatern är nedlagd och ombyggd till ålderdomshem. Dramatikern Erik Gedeon har skrivit en hejdlöst rolig, men ömsint musikföreställning om åldrandet, livet som varit och döden som väntar.

- Just ålderdomen och döden är något som jag tycker att man skall skämta om, säger Erik Gedeon. Min moster Pella skrattar mycket åt döden och det är något som jag också vill lära mig. Verket har gått som en löpeld mellan Europas teatrar.

Medverkande

  • Regi: Eva Gröndahl
    Scenografi: Alf Algestam, Ingela Dover, Martin Zedler, Mattias Östh
    Kostym: Johanna Ramsin
    På scen: Martyna Lisowska Söderberg, Eva Claar, Frederik Nilsson, Lennart Eriksson, Maria Nilsson Havrell, Roffe Hedberg och Sven Olof Jansson.
2012
PREMIÄR 8 SEPTEMBER
STORA SCENEN