ANTARKTIS

2 november kl 13 Dansföreställning på Regionteater Väst

En frostig föreställning för barn och familj av Regionteater Väst
& Bohuslän Big Band, från 9 år. I föreställningen Antarktis bjuds publiken in till en istäckt värld. På scen finns 6 dansare och 14 musiker som tillsammans ger det karga landskapet liv.

I det hårda landskapet Antarktis bor särpräglade arter och deras egenheter vävs samman i historier. Historier som får liv genom de olika karaktärerna och som påminner oss om en annan verklighet. I dess rena enkelhet kan vi känna igen oss. I föreställningen möter vi bland annat en ensam och solodansande narval, en kärleksduett mellan en valross och en pingvin, en fågelunges första försök att flyga och en vilsen polarforskare. Kanske känner vi inte igen dem vid första ögonkastet, men under föreställningens gång blir vi påminda om deras närvaro. Dansarnas rörelser ger karaktärerna liv och tillsammans med Bohuslän Big Bands musiker blir mötet en musikalisk dansresa, där djur och natur står i fokus.

En frostig föreställning för barn och familj

Regionteater Väst främjar ny koreografi och nykomponerad musik. Antarktis är inget undantag. Paula af Malmborg Wards musik flödar i ett fantasifullt scenrum skapat av scenografen och kostymören Tomas Sjöstedt. Antarktis är Regionteater Väst andra samarbete med Vara Konserthus och Bohuslän Big Band. Dansföreställning är koreograferad av den polsk-svenska koreografen Lidia Wos.

DANSKOLL ÄR ETT SAMARBETE MELLAN REGIONTEATER VÄST,
BORÅS STAD OCH UDDEVALLA KOMMUN


INFORMATION

Koreografi: Lidia Wos

Scenografi & kostym:
Tomas Sjöstedt

Musik: Paula af Malmborg Ward

Längd: ca 45 min

Pris: 30-60 kr

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt