6 dec 2014 - 17 jan 2015
Stora scenen

Komikern och programledaren Adde Malmberg avslutar jubileumsåret med att regissera Rampfeber. En komedi om en fars som handlar om livet, både på och utanför scenen. En klassisk smälla-i-dörrarna fars om ett sönderfallande teatersällskap med spännande intriger bakom kulisserna.

Ett halvdåligt teatersällskap sätter upp en fars och åker på turné i den engelska landsbygden och vi får se deras föreställning tre gånger. Först på genrepet, med avbrott och missöden, tappade linser och trasiga dörrar, sen mitt under turnén men nu bakifrån, dvs vi befinner oss bakom scenen och får se hur teatergruppens medlemmar lägger ner minst lika mycket energi på att bråka med varandra som att spela föreställningen och så till sist turnéns sista föreställning när alltig har brakat samman, både föreställningen och teatergruppen.

Rampfeber är en mycket rolig och välskriven pjäs där åskådarna får en annorlunda inblick i teaterns spännande men också grymma och lite sorgliga värld. Ett antal människor som kämpar men aldrig riktigt lyckas, aldrig riktigt kan leva upp till sina drömmar om hur teatern och livet ska gestaltas.

Rampfeber är en klassiker på världens teaterscener, och av många ansedd som tidernas roligaste komedi.

"Utomordentligt rolig fars med högt tempo"
- Borås Tidning

"Hjärtligt roligt"
- P4 Sjuhärad

Ordinarie pris inkl serviceavgift:
215 kr, ungd/stud 95 kr, pensionär 185 kr

Speltid:
2 tim och 30 min (inklusive paus)


INFORMATION

Av Michael Frayn

Regi Adde Malmberg

Scenograf
Hansson Sjöberg

Kostymdesign
Helle Carlsson

Musik
Anders Ortman

Skådespelare
Lennart Eriksson, Jill Ung, Daniel Träff, Amelie Thorén, Lars G Svensson, Gunilla Rydholm-Eriksson, Mirja Burlin, Mikael Dahl, Robert Sjöblom.

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt