7 mars - 24 april
Stora scenen

Puntila är ett folklustspel skrivet av Bertolt Brecht och Hella Wuolijoki. Till tonerna av finsk tango och humpor får vi historien om Puntila berättad genom några av de fästmör han skaffat sig under sina resor mellan krogar och hembränningsapparater.

Det doftar granbarr, nordisk sommarnatt, fest och fylla men där finns också ruelsen när den bleka gryningen randas och en iskall morgonvind  drar genom Tavastlands skogar. Och allt detta medan den finska dragspelsmusiken växlar från dur till moll.

Ordinarie pris inkl serviceavgift:
215 kr, ungd/stud 95 kr, pensionär 185 kr

Speltid:
Ca 2 timmar och 45 min (inklusive paus)

Ett folklustspel
till tonerna av finsk
tango och humpor


Godsägaren Puntila på Lammi har ett allvarligt problem. Hur ska hans stora svällande hjärta få utrymme i en snöd värld där makt och pengar skriver regelverket. Lösningen finner han i botten på flaskan. När han har druckit ur är han den godaste och generösaste människan som gått i ett par skor.

Han anställer den klenaste av arbetslösa, han friare till den ensammaste av flickor, men när det är dags skriva under kontrakten ser han till att vara spik nykter. Och då blir det varken arbete för den arbetslöse, eller förlovning för den ensamma. Det är en avgrund mellan den fulle Puntila och den nyktre.
Frågan är bara: när är han sig själv?


Puntila
7 mars - 24 april 2015, Lilla Scenen
Foto: Robert Elmengård / Superstudio

Foto 1. Fr.v Christian Fiedler, Bror Tommy Borgström, Robin Mills (högupplöst bild)

Foto 2. Fr.v Christian Fiedler, Bror Tommy Borgström, Victor Trägårdh
(högupplöst bild)

Foto 3. Fr.v  Bror Tommy Borgström, Elin Bornell, Christian Fiedler, Victor Trägårdh (högupplöst bild)

Foto 4. Bror Tommy Borgström (högupplöst bild)

Foto 5. Fr.v Mirja Burlin, Maria Havrell, Bror Tommy Borgström, Tove Wiréen (högupplöst bild)

Foto 6. I förgrunden fr.v Elin Bornell, Victor Trägårdh (högupplöst bild)INFORMATION

Av: Bertolt Brecht och Hella Wuolijoki

Översättning: Alf Henrikson

Regi: Johan Huldt

Scenografi/kostym:
Richard Andersson

Ljus: Claes-Göran Granlöf

Projektioner: Ludde Falk

Koreograf: Jimmy Meurling

Musikarrangemang: Bernt Andersson och Mulle Holmqvist

Musiker: Bernt Andersson

Skådespelare: Bror Tommy Borgström (ersätter Frederik Nilsson), Elin Bornell, Victor Trägårdh, Lars G Svensson, Christian Fiedler, Mirja Burlin, Maria Havrell, Tove Wirén, Robin Mills

Statister: Aune Karlsson, Pekka Immonen, Pirjo Takkinen, Tanja Heikkilä, Margit Trennedal, Tauno Timonen, Klaudia Jaworska, Josefine Månsson, Mattias Östh, Martin Zedler, Ingela Dover.


PRESSKLIPP

"Ett folklustspel med svärta" ... "Bror Tommy Borgström gör en trovärdig tolkning av rollen där också en nykter Puntila låter ana en människa med samvete. Och den mänskliga tragiken finns väl tillvaratagen."
- Bo W Jonsson, Borås Tidning

"Bror Tommy Borgström.. äger scenen från första stund och hans fysik och diktion klarar galant utmaningarna som vinglandet och sluddrandet innebär."
- Mikael Löfgren, Dagens Nyheter

"Elin Bornell som spelar Eva har ett roligt och väl fungerande samspel med Victor Trägårdh (Matti)"
- Bo W Jonsson, Borås Tidning

"Publiken ledsagas genom föreställningen av tre välsjungande fröknar – Mirja Burlin, Maria Havrell, Tove Wiréen – ackompanjerade av dragspelaren Bernt Andersson och med geniala sångtexter signerade Carsten Palmaer. I synnerhet Mirja Burlin visar än en gång vilken lysande komedienn hon är. Hennes tonträff är lika säker i sången som i plastiken"
- Mikael Löfgren, Dagens Nyheter

"Puntila är en lättsam pjäs, med både skratt och samtidigt med en stark underton av allvar"... "Skådespelarinsatserna var strålande och inför en nästintill fullsatt salong på premiärdagen gjorde Bror Tommy Borgström en mycket stark och trovärdig skildring av godsägare Puntilas karaktär. Jag kan varmt rekommendera att se föreställningen - en trevlig och gemytlig kväll på Stadsteatern."
- Stina Hallhagen, Borås.com

"Rollen [Attachén] kreeras av Lars G Svensson, vars komiska förmåga firar sannskyldiga triumfer."
- Bo W Jonsson, Borås Tidning

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt