20 sept - 30 okt 2014
Stora scenen

Teaterhösten 2014 inleds med sångspelet Ingvar! - En musikalisk möbelsaga, där utgångspunkten är några börsmäklare som deppar över dalande kurvor, tills de plötsligt skådar ljuset från norr, där den blågule entreprenören bakom Ikea verkar.

Ingvar! - En musikalisk möbelsaga är varken en opera eller musikal, utan istället en form av sång-drama som bjuder på toner med fötterna i svensk folkmusik och visa. I en kärnfull drift med den svenska självbilden beskrivs entreprenörernas lyckorike och dess stålman, Ingvar Kamprad i denna musikaliska möbelsaga.

Pjäsen är skriven av Erik Gedeon och Klas Abrahamsson. Urpremiären skedde 2009 i Hamburg, på tyska, eftersom Gedeon delvis har schweiziska rötter och har skrivit mycket för tyska scener. I Tyskland blev föreställningen en stor succé och den har även satts upp på flera svenska scener sedan dess.

"Snyggt förpackad och formas av elegans på alla nivåer"
- Borås Tidning

Ordinarie pris inkl serviceavgift
215 kr, ungd/stud 95 kr, pensionär 185 kr

Speltid
2 timmar och 10 minuter (inklusive paus)


Johan Huldt
Regissör
Johan Huldt har varit verksam som regissör, översättare, dramatiker och dramaturg sedan 70-talet. Johan Huldt är bosatt i Stockholm, där han gjort många uppsättningar på Stockholms Stadsteater och Uppsala Stadsteater men även i andra delar av landet samt i Norge och Danmark. På Borås Stadsteater har han tidigare regisserat familjeföreställningen Spöket på Canterville (2012) på stora scen. Från februari 2014 till september 2014 var Johan Huldt t.f teaterchef på teatern och är numera konstnärlig ledare.

INFORMATION

Av Erik Gedeon och Klas Abrahamsson

Originaltitel
Das Wunder von Schweden, eine musikalische Möbelsaga

Regi
Johan Huldt

Scenograf och kostym
Richard Andersson

Koreograf
Jimmy Meurling

Projektioner
Ludde Falk

Skådespelare
Lennart Eriksson, Amelie Thorén, Lars G Svensson, Gunilla Rydholm-Eriksson, Mirja Burlin, Frederik Nilsson, Mikael Dahl

Musiker Michael Eriksson, Kristin Svensson, Jenny Gustafsson

Repetiör
Göran Åhlfeldt

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt