Kan teater förändra världen?

Nästa lördag, den 16 november har Borås Stadsteater premiär på den nyskrivna pjäsen Teatermannen förändrar världen. Pjäsen framförs av skådespelaren David Rangborg. Han har tillsammans med regissören Erik Holmström också skrivit texten.

Situationen är att teatermannen, alltså skådespelaren David, skall spela Odysséen. Sedan följer en vindlande väg genom arbetsprocessen. Hans resonemang  börjar från grunden om vad teater är, vad det kostar att producera, vad publiken betalar, hur stor hans egen lön är osv. Allt sker i komedins form och ett direkt publiktilltal.

Teatermannens ambition är att göra något åt samhällsproblemen på det sätt han kan, dvs genom att spela teater. Går det att förändra världen genom teater? Risken är överhängande att han skall misslyckas, men han tänker försöka!

Erik Holmström var tidigare konstnärlig ledare på Turteatern i Stockholm. Han har gjort omtalade föreställningar som SCUM-manifestet efter Valerie Solanas bok och Den Gudomliga komedin. Under våren kommer han att sätta upp ytterligare två produktioner på Borås Stadsteater.
David Rangborg är frilansande skådespelare som i Borås tidigare varit med i Brothers in Blood samt publiksuccén Svavel och Sirap. I vår ser vi honom på Göteborgs Stadsteater.
Teatermannen förändrar världen spelas på lilla scenen t o m 19 december.

Lena Hermanson
Marknadsansvarig
Borås Stadsteater
501 80 Borås
Tel 033 35 76 54, 0704 55 76 54
Besöksadress: P A Halls terrass
www.borasstadsteater.se