Digital föreställning, Gratis för skola, Åk F-3, Fantasi, Vänskap, Urpremiär

Följ med på en fantasifylld och färgsprakande upptäcktsfärd genom skogen i klassrummet! Skolor streamar teaterföreställningen Mors lilla Olle kostnadsfritt mellan den 12 maj och 15 juni.

En fantasifylld och färgsprakande upptäcktsfärd genom skogen.

En plätt lika liten som en grytlapp! Det är all plats Olle tycker hans mamma lämnar åt honom bland degar, fläderblomssaft och allt vad det nu är hon av någon anledning har sådan brådska med att få gjort där hemma. Dessutom pratar hon hela tiden! Men eftersom hon alltid är så stressad blir allt hon säger helgalet! När mamma ber Olle gå ut en stund för att lämna plats åt hennes bestyr upptäcker han att i skogen är det mest tyst och lugnt hela tiden. Skönt! Men det är långt ifrån det enda som finns att upptäcka. Om man tittar noga ser man att skogen kryllar av spännande saker. Myror som rimmar, björnar som dansar, granar som är otåliga att växa upp och ensamma grottor på 1 rum och kök.

I Mors lilla Olle får ni tillsammans följa med på ett roligt och färgsprakande äventyr i skogen fullt av glitter, musik och uppmuntran om att ge sig ut på upptäcktsfärd i skogen, där fantasin kan få gro och göra möjligheterna oändliga.

Inspirerad av samma historia som Alice Tegnér var när hon skrev den klassiska barnvisan med samma namn som föreställningen och samtal med lågstadiebarn i Borås idag har den framgångsrika dramatikern Alexandra Loonin skrivit en helt ny pjäs med fokus på relationen mellan barn och vuxen, men också om relationen mellan människa och natur. Alexandra har tidigare skrivit bland annat pjäsen Hemligt som blev uttagen av juryn till 2020 års upplaga av BIBU, scenkonstbiennalen för det bästa och mest intressanta inom scenkonst för barn och unga.

Föreställningen regisseras av Mikael Dahl, scenkonstutvecklare på Borås Stadsteaters , som tidigare bland annat medverkat i familjeföreställningarna Bröderna Lejonhjärta och Jag blir en bubbla. För delar av musiken står Sara Parkman och Hampus Norén med helt nyskriven, specialkomponerad musik till föreställningen. Med utgångspunkt i Alice Tegnérs klassiska visa tolkar de en av våra absolut mest kända barnvisor på ett helt nytt sätt.

Intresseanmälan

Anmäl intresse via formuläret nedan för möjligheten att visa Mors lilla Olle på din skola.

Om ni är flera klasser på samma skola som vill se föreställningen räcker det att skicka en intresseanmälan och använda länken ni får till svar för samtliga visningar.


E-postadressen som anges här är den som streaminglänken kommer skickas till.

Vänligen ange namnet på skolan.

Vänligen ange på vilken ort skolan ligger.

Om intresseanmälan gäller visning av föreställningen för flera årskurser, skriv i spannet för vilka årskurser det gäller.

Information

Föreställningar passar bäst för barn i åldrarna 6-9 år.

Föreställningen är ca 50 minuter lång.

Medverkande

Av: Alexandra Loonin
Regi och scenografi: Mikael Dahl
Koreograf: Helena Lundqvist
Musik: Sara Parkman, Hampus Norén
På scen: Viktoria Folkesson, Cecilia Larsson

Lärarmaterial

Lärarmaterial Mors lilla Olle (PDF) Lärarmaterial Mors lilla Olle
12 MAJ - 15 JUNI
DIGITAL FÖRESTÄLLNINGNStreama föreställning:Gratis för skola

mer mors lilla olle

  • Mikael Dahl regissör Mors lilla Olle "EN HYLLNING TILL LEKEN, DÄR FANTASIN STYR OCH KAN SKAPA MAGI!" Läs mer Regissören Mikael Dahl om föreställningen Mors lil...