Föreställning

Vi kommer till dig!, Spelas utomhus, Monolog, Musik, Relationer, Lycka?

I dessa tider av social distansering är vi många som drömmer om en ljummen vårkväll med de närmsta vännerna, föreningen eller varför inte bokklubben? När det våras erbjuder Borås Stadsteater möjligheten till en exklusiv teaterupplevelse - i din egen trädgård!

En musikalisk dramatisering av Annika Norlins novell Barn

Margits och Jans mamma har en dröm. En dröm om att någon gång få vara helt avslappnad och omgiven av saker som är vackra och lugna. Att aldrig ögat ska behöva landa på en halväten filtallrik eller en vante som saknar sin partner. Hon önskar så att Margits och Jans pappa skulle vilja hjälpa till att strävan mot denna dröm, men det är som att han inte förstår. Han tycker bara att hon är pedant.

Varför är det bara jag som gör Pavlova i den här familjen? är en avskalad och musikalisk föreställning om hur våra drömmar om ett lyckligt och skönt liv inte alltid stämmer överens med andras. Inte ens med dem i vår närmaste omgivning. Om hur föräldrars frustration över att inte få det som de var för sig vill, drömmer om och behöver, är svår för barn att förstå. Och hur barnen hanterar situationer de inte har makt över genom att fantisera, lyfta upp i himlen och sväva i en tyst skön sky för en stund.

Elin Bornells och Harriet Ohlssons dramatisering av Annika Norlins novell Barn bjuder in till en stund av igenkänning och stöd i kampen med att få våra relationer att gå ihop med drömmen om vad ett lyckligt liv är för oss. En stund att tillsammans tänka på hur svårt och skört det kan kännas att vara människa.

MEDVERKANDE

Skådespelare: Elin Bornell
Musiker/Kompositör: Harriet Ohlsson

Skådespelaren Elin Bornell och musikern Harriet Ohlsson har arbetat fram föreställningen utifrån Annika Norlins novell Barn, ur novellsamlingen Jag ser allt du gör.

bokningsförfrågan

Spelperioden är fullbokad och möjligheten att skicka intresseanmälan stängd.

Föreställningsinformation

Kostnad: Gratis

Målgrupp: Vuxna

Kan bokas av: Arrangörer, föreningar och privatpersoner med egen tomt. Föreställningen lämpar sig för att spelas på exempelvis utescen, dansbana, altan eller gräsplan med möjlighet elanslutning

Urpremiär: 15 april 2021, Borås Stadsteater

Spelperiod: 16 april – 29 maj 2021

Turnéområde: Västra Götalandsregionen

Föreställningslängd: ca 60 min

Max antal föreställningar per dag: 1

Maxpublik: 8 personer

Föreställningstid: Kvällstid. Enligt överenskommelse med arrangör.

Spelplats: Utomhus. Plan yta som tål viss belastning med minsta mått 2,5 m x 2,5 m exkl sittplatser. Minsta takhöjd 2,5 m.
Minsta avstånd mellan artister
och sittande publik: 2 m*

*Arrangören står för sittplatser och att dessa placeras med avstånd i förhållande till Folkhälsomyndighetens gällande rekommendationer.

Parkering & utlast: Parkeringsplats för mindre turnébuss/information om parkering i närområde. Möjlighet till ut-/inlast i nära anslutning till spelplatsen.

Teknik: Medtages av teatern.

Ekrav: 10 A (Möjlighet att ansluta utrustningen till ett eluttag)

Övrigt: Kontaktperson med kännedom om spelplatsen behöver närvara vid hela besöket.

Toalett med rinnande behöver kunna erbjudas teaterns personal. P.g.a. smittspridningen av Covid-19 vill vi om möjligt att toaletten reserveras för oss under vårt besök.

Möjlighet till avskilt utrymme där personalen kan sitta ned och ladda inför föreställningen uppskattas.

Bokning och information:
Karin Vestlund
Telefonnummer: 076-888 76 57
E-post: karin.vestlund@boras.se

Bokningsförfrågan kan även lämnas via nedan formulär.

Information för nedladdning/utskrift

16 APRIL - 29 MAJ
VI KOMMER TILL DIG!