Spelar roll! Ansnitt 1: Mikael Dahl pratar med Viktoria Folkesson

Sticka med oss! Sticka för fred! Sticka för att hylla Borås stolta tradition av handarbete och textil!

Forskare menar att det är strävan och längtan som håller oss vid liv. Betyder det att strävan efter en omöjlighet är en väg till lycka? Är strävan efter fred på jorden en strävan efter det omöjliga? Kan själva strävan förändra något? Går det att sticka fred?

Borås fyller 400 år 2021! Det vill vi på Borås Stadsteater fira genom att uppmärksamma stadens långa och stolta tradition av textil tillverkning med en hyllning till handarbetet. Därför presenterar vi, i sammarbete Cirkus Cirkör, föreställningen Knitting peace, med textilen och begrepp som strävan, fred och stickning i centrum. Men, firandet stoppar inte där! Vi vill ta föreställningens budskap utanför scenen för att fira kraften i handarbete TILLSAMMANS MED ER!

Därför utlyser vi, Textilmuseet, Cirkus Cirkör och Hemslöjdskonsulenterna VGR ett gemensamt stickupprop där vi vill bjuda in dig till att sticka på temat fred, för att tillsammans forma utställningen We knit for Peace som kommer att visas på Textilmuseet i början av jubileumsåret 2021.

Allt du behöver veta om stickuppropet och om hur du deltar finns att läsa härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Textilmuseets hemsida.

Och missa inte att gå med i Facebook-gruppen We knit for peacelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att umgås med andra fredsstickare, dela med dig av dina tankar, inspirera och inspireras!

WE KNIT FOR PEACE!