Föreställning

En kabaré om vad det innebär att vara humanist, och så mycket mer!

En kabaréföreställning som kretsar kring Poul Henningsens texter i excellent översättning av malmöpoeten Lasse Söderberg och dramaturgen Jan Mark.

År 1928 mötte Liva Weel Poul Henningsen på en fest. Mötet kom att få avgörande betydelse för hennes fortsatta karriär. Hon blir PH:s favoritsångerska och framför sedan under en lång följd av år hans texter på revyscenen. Liva Weel är en uttolkare som med såväl esprit som djupt allvar tar sig an PH:s humanistiska texter kring människolivet och kampen om frihet och demokrati. Rollen som Liva Weel, en av förra århundradets största och bästa kabarésångerskor i Norden, en dansk Edith Piaf, görs av Suzanna Santrac.

Poul Henningsen föds i Köpenhamn 1894, och hamnar redan som barn hos en snickarmästare i en by ute på landet, där han börjar göra egna leksaker. Han gör senare karriär som författare, arkitekt, formgivare och revyförfattare, och har dessutom den livslånga hobbyn att bygga drakar av olika slag. Han blir något av en 1900-talets, dansk Leonardo Da Vinci, tillika humanist och motståndsman. Poul Henningsen görs i föreställningen av Zeljko Santrac.

En ödesdiger natt i oktober 1943 korsar Poul Henningsen Öresund på flykt från nazisterna, på grund av sin politiskt kontroversiella ståndpunkt. Här tar Teater Theatrons kabaré sin början.

Vid pianot, som urtolkare av Kai Normann Andersen och Cole Porters melodier sågs ingen mindre än Jonatan Sersam, som dessutom komponerade ny musik till föreställningen.


Kaffe-på-maten-teater

Lunchteater i Coronatider
Världen är som alla vet lite upp och ner just nu. Men det hindrar inte Lunchteatern! Omständigheterna gör dock att vi inte kommer kunna erbjuda den i riktigt samma form som vanligt. I höst ger vi er istället Kaffe-på-maten-teater! Det är i princip samma som vanlig Lunchteater - fast utan mat.

Anledningen till att vi inte serverar mat till lunchteatern i höst är för att undvika köbildning och andra riskfaktorer i förhållande till läget som coronapandemin orsakar. Däremot blir det, som framgår av det tillfälliga namnet, KAFFE (eller te om en hellre vill ha det)! Ät hemma så bjuder vi på kaffe på maten tillsammans med en timmes härlig scenkonst här hos oss.

Vi kommer också att släppa färre biljetter än vanligt för att vi ska kunna säkerställa ordentligt utrymme för ett säkert avstånd i publiken. Vi vill att du ska känna dig trygg i att komma hit till oss!

Kaffe-på-maten-teater startar precis som vanligt kl 12:00. Föreställningarna pågår i ca 1 timme och hålls som alltid i vår mysiga teaterfoajé! Eftersom det inte blir någon mat på höstens lunchteater betalar du givetvis ett lägre pris än i vanliga fall. Kaffe-på-maten-teatern kostar 125 kr istället för ordinarie lunchteaterpris 225 kr.


TEATER I CORONATIDER

Läs om hur det är att besöka Borås Stadsteater nu i coronatider och vad vi gör för att du ska vara trygg hos oss här.


Information

Föreställningen är ca 1 timme.


Medverkande

Skådespelare: Suzanna Santrac och Zeljko Santrac
Pianist: Jonatan Sersam
Regissör: Karin Parrot-Jonzon
Dramaturg: Jan Mark
Tolkningar av PH:s texter från danska: Lasse Söderberg, Jan Mark
Scenografi, kostym och formgivning/affisch: Peter Holm
Sömmerska: Sara Magnusson
Snickare: Zarko Deak
Teknikassistent: Bahjat Atiah
Producent: Oliver Lindman
Produktionsassistent: Lisa Quartey

 

 

27 OKTOBER
12:00
TEATERFOJÉN