Föreställning

En lekshow om att förvandlas – där publiken själva förvandlas

Upplev ett magiskt musikaläventyr för både barn och vuxna med sjungande blommor, hoppande kråkor, rysliga rövare och förunderliga figurer.

En vinter försvinner Gerdas vän Kaj. Den ondskefulla Snödrottningen har lockat med honom till sitt avlägsna rike av snö och is. Men Gerda vägrar tro att han är borta för alltid. Hon ger sig av på en färd genom skog och över vatten, över berg och djupa dalar för att nå till Snödrottningens rike. På sin resa stöter hon på lustiga, farliga och underliga figurer. Kommer Gerda att hitta Kaj och hjälpa honom att bli sig själv igen? Eller har Snödrottningen honom för hårt i sitt grepp?

Föreställningen regisseras av Josefine Andersson, känd från clown-och improvisationsgruppen 123 Schtunk. Hon har tidigare regisserat Stormen - Fritt efter William Shakespeare på Borås Stadsteater, våren 2015. Originalmusiken till Snödrottningen är skriven av Dick Karlsson, även han från 123 Schtunk. Ensemblen består av Stadsteaterns egna skådespelare samt praktikanter från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och Teaterhögskolan i Malmö.

Hans Christian Andersen (1805-1875), var en dansk författare som skrev över 200 sagor t.e.x Den fula ankungen, Den lilla sjöjungfrun och Tummelisa. Hans verk finns översatta till nära 150 språk och har bland annat inspirerat till ett flertal stora filmklassiker, t.ex. Disneys animerade filmsuccé Frost från 2014, som bygger på sagan Snödrottningen.

Föreställningen rekommenderas från sju år.

Medverkande

Av: Efter H.C Andersens saga
Regi och dramatisering: Josefine Andersson
Dramaturgisk rådgivning: Lena Fridell
Scenografi och kostymdesign: Richard Andersson
Musik & sångtexter: Dick Karlsson
Ljuddesign: Chrille Sjöblom
Ljusdesign: Michael Dimle
Projektioner: Ludde Falk
Koreografi: Josefine Andersson och ensemblen. Rövardansen: My Josefsson
På scen: Isak Holmen Sørensen*, Agnes Persson*, Gunilla Rydholm Eriksson, Frederik Nilsson, Lars G Svensson, Jesper Gester**
* Praktikant från skådespelarprogrammet på Högskolan för Scen och Musik, Göteborg
** Praktikant från skådespelarprogrammet på Teaterhögskolan, Malmö

Affischbild: Krister Kern
Foto: Malin Arnesson

2016
PREMIÄR 1 OKTOBER
STORA SCENEN