DEN OÄNDLIGA HISTORIEN

30 november - 18 januari, Stora scenen

Följ med pojken Bastian på en magisk resa till det förtrollade landet Fantásien där ett spännande och häpnadsväckande äventyr väntar. Fantásien svävar i fara och för att rädda riket måste en ung stigfinnare vid namn Atreju bekämpa onda krafter som hotar att förvandla landet, och alla drakar, gnomer, stenbitare och andra fantastiska varelser som bor där till ett märkligt ”Ingenting”.


Bastian bor med sin pappa. Hans mamma är död och han blir mobbad i skolan. För att fly bort från allt jobbigt drömmer sig Bastian iväg genom böcker. En dag när mobbarna är ute efter honom smiter han in på ett antikvariat för att gömma sig. Där hittar han en mystisk bok som han, utan lov, lånar med sig därifrån. Trots att butiksägaren varnat Bastian för att boken kan vara farlig börjar han, istället för att gå till skolan, läsa ur den.

När Bastian börjar läsa förs han med till bokens magiska land, Fantásien, som är i desperat behov av en hjälte som kan rädda det från undergång. Den goda Barnkejsarinnan är sjuk, och ett mystiskt samband gör att en besynnerlig och ondskefull kraft fortsätter sluka allt större delar av landet så länge hon inte blir botad. Kvar blir bara ett märkligt ”Ingenting”. Barnkejsarinnan sänder efter stigfinnaren Atreju som får i uppdrag att finna ett botemedel och därmed rädda Fantásien.

Ett magiskt, musikaliskt äventyr för stora som små
om vänskap, sorg, mod och glädje

Pjäsen är baserad på boken från 1979 med samma namn, skriven av den tyska författaren Michael Ende. 1984 släpptes en filmatisering av boken som kommit att tillhöra de stora barnfilmsklassikerna och ligga varmt om hjärtat för såväl 70-, 80- som 90-talister.

Föreställningen på Borås Stadsteater regisseras av Bortas Josefine Andersson, känd från clown- och improvisationsgruppen 1 2 3 Schtunk. På Borås Stadsteater har hon tidigare regisserat Snödrottningen, hösten 2016, och Stormen – Fritt, väldigt fritt efter William Shakespeare, våren 2015.

Föreställningen rekommenderas från sju år.

INFORMATION

Av: Nina Wester efter en roman
av Michael Ende

Regi: Bortas Josefine Andersson

Scenografi: Richard Andersson

Projektionsdesign: Ludde Falk

Kompositör/sångtexter: Dick Karlsson

Dramaturgisk rådgivare: Lena Fridell

På scen: Lennart Eriksson, Lisbeth Johansson, Malin Molin, Annika Nordin, Isak Nordström, Katerina Pavlou

Bild: Ludde Falk


Ålder: Familjeföreställning från 7 år.


Elevpris: 40 kr

Bokningar för skolgrupper görs via biljettkassans på 033-35 35 35.


Datum

10 december kl 14:00

11 december kl 14:00 (Utsålt)

17 december kl 14:00

18 december kl 14:00 (Utsålt)BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt