Arkiv

SPELÅRET 2017-2018

Sannolikt osannolikt

SANNOLIKT OSANNOLIKT

Dansföreställning på Regionteater Väst, 30 september kl 13
En dansopera för barn och familj av Christina Tingskog, från 9 år
Musiken är baserad på en opera av den italienska tonsättaren Donizetti och är en föreställning i tre akter - eller kanske tre parallella universum där vad som helst är möjligt och som utgör en lekfull, poetisk, galen och tankeväckande dansopera med inslag av kvantmekanik och genusnormer.

 

123 Schtunk - Ett drömspel

123 Schtunk presenterar
ETT DRÖMSPEL,
inspirerad av August Strindberg

10:e och 11:e oktober, Stora scenen
1 2 3 Schtunk är tillbaka med Strindbergs, enligt honom själv, bästa pjäs. I händerna på Schtunkarna blir det en vacker, vemodig och hoppfull föreställning. Som vanligt kryddas det hela med clownernas nyskrivna musik och denna gång utlovas även lite dans! Och naturligtvis – en massa skratt. Välkomna!

 

Ursäkta oss

URSÄKTA OSS

Dansföreställning på Regionteater Väst, 16 oktober kl 19
En skruvad betraktelse från ett SFI-klassrum av Khamlane Halsackda för Dansnät Sverige.
Vad händer när människor från hela jordklotet samlas och ska lära sig det osystematiska, prepositionsfyllda, sje-ljudsälskande språket svenska? Ursäkta oss är en skruvad och humoristisk dansperformace; en totalupplevelse som tvingar dig att möta dina egna föreställningar om identitet, samhörighet och integration.

 

Kontakt till varje pris

KONTAKT TILL VARJE PRIS

Premiär 23 september, Lilla scenen
En skruvad robotkomedi på metanivå när Borås Stadsteater blir först i världen med att låta en av rollerna spelas av en robot! Rollen som Fru Gregorius i den klassiska pjäsen Doktor Glas gestaltas sensationellt av den senaste tekniken från Sydkorea; en robot av modellen RX8 inom robotics in arts-konceptet. Utvecklade för att sällskapa människor och med ett toppmodernt algoritmsystem kan robotarna ta regi, härma, röra sig och prata exakt som regissören önskar.

 

Antarktis

ANTARKTIS

Dansföreställning på Regionteater Väst, 2 november kl 13
En frostig föreställning för barn och familj av Regionteater Väst & Bohuslän Big Band, från 9 år. I föreställningen Antarktis bjuds publiken in till en istäckt värld. På scen finns 6 dansare och 14 musiker som tillsammans ger det karga landskapet liv.

 

Singin

SINGIN' IN THE RAIN

Premiär 30 sep 2017, Stora scenen.
Jan Hjalmarsson med ensemble gästar Borås Stadsteater med Singin' in the rain. Den har kallats ”Världens bästa musikalfilm”. Den är ikonisk. Den kommer till Borås. Musikalen tar sitt avstamp ur filmen ”Singin´ in the rain” från 1952 i regi av Stanley Donen och Gene Kelly.

 

Till OZ

TILL OZ

Dansföreställning på Regionteater väst, 8 dec kl 18 & 9 dec kl 13
Favorit i repris! Nu hälsar Regionteater Väst er åter in i den magiska sagovärld som baserats på klassikern Trollkarlen från Oz, i koreografi av Örjan Andersson.

 

Bröderna Lejonhjärta

Bröderna Lejonhjärta

Premiär 9 december, Stora scenen
En fantasifull och magisk föreställning efter Astrid Lindgrens älskade barnbok. Skorpan vet om att han ska dö. Alla vet det. Hans storebror Jonatan vet det också och berättar för Skorpan om en magisk plats, någonstans på andra sidan stjärnorna. Där är det fullt av äventyr och allting är mycket bättre än på Jorden.

 

Bastubaletten

BASTUBALETTEN - Här dansar vi inte

23 januari 2018, Stora scenen
Sommaren 2015 träffades fem tornedalska män för att basta och prata om livet. Sådär som man gör i Tornedalen. Men, de gjorde också något de aldrig gjort i bastun förr. De dansade.

 

Kärlek på lur

KÄRLEK PÅ LUR

Gästspel från GöteborgsOperan
7 februari kl 19, Lilla scenen
La serva padrona av Pergolesi och The telephone av Menotti. Komisk operadubbel med förvecklingar.
En härlig helkväll med två korta, komiska operor där kärleken ligger på lur.

Ichos

ICHOS

6 mars kl 19.00
Dansföreställning på Regionteater Väst av Virpi Pahkinen och Mika Takehara.
Ikoniska Virpi Pahkinen har turnerat till över 45 länder och hennes unika dans har fascinerat publik världen över. Hennes konstnärskap präglas av asiatisk estetik förenad med samtida dans och mysticism. I verket Ichos ingår både ett solo och en duett med dansaren Pontus Sundset och scenen delas även med den världsberömda slagverkaren Mika Takehara, känd för sin fantastiska musikalitet och danslika framträdanden. 

Lilla Spöksonaten

LILLA SPÖKSONATEN

10 mars kl 11.00
Dansföreställning på Regionteater Väst. Ett spökigt, mystiskt och läskigt dansmysterium med inspiration från Strindbergs klassiska drama - Spöksonaten
 

Gemensamma hjärtslag

GEMENSAMMA HJÄRTSLAG - Sykkeessä sydämen kahden

Fre 16 februari kl 19, Lilla scenen
Sångföreställning baserad på en fiktiv utväxling av kärleksbrev mellan diktaren Eino Leino och författarinnan L. Onerva (pseud.) Föreställningen har fått mycket beröm och positiv feedback från publiken. Den är utvald som en del av programutbudet i ”Finland 100 år” och ingår således i jubileumsårets officiella utbud.

 

Kainos sång

KAINOS SÅNG

Ons 30 maj kl 19, Lilla scenen
Se den otroligt aktuella föreställningen om flyktingströmmar, splittrade familjer och Kaino.
Ett gästspel från Skottes Musikteater från 6 år.

 

Processen

PROCESSEN

Premiär 17 mars, Lilla scenen
Av Tova Gerge, Ebba Petrén & Gabriel Widing, baserad på Franz Kafkas roman.
Kliv in i Kafkas huvud tillsammans med scenkonstkollektivet Nyxxx, när en av världens mest kända och absurda kriminalgåtor spelas med dubbla perspektiv.

 

9

9 - Av kanadensiska kompaniet Cas Public

3 maj kl 19
Dansföreställning på Regionteater Väst.
Beethoven var döv när han skrev den 9:e symfonin. Med utgångspunkt i detta har det kanadensiska danskompaniet Cas Public inlett en djärv känsloresa där koreografen Hélène Blackburn har tagit det ovanliga steget att använda en av dansarnas hörselskada som en utgångspunkt för sin nya skapelse där vi får möta modern dans, opera och musik.

Mormors svarta ögon

Mormors svarta ögon

Gästspel från Dramaten den 8 maj kl 19, Lilla scenen. Tanja Lorentzons monolog om sig själv, sin mamma och sin mormor gjorde succé när den hade premiär 2010 på Dramaten. Nu är den äntligen tillbaka och gästspelar på Borås Stadsteater.

 

Mojanerna

Lördagsbarn: Mojanerna

12 maj kl 11.00 & 13.00, Teaterfoaj. En natt kommer ett gäng märkliga varelser till jorden. De kommer från planeten Mojanus och kallas för mojaner. Men vad gör de här och vad vill de? Följ med på deras spännande resa! Ålder: 5-9 år, ca 35 min.

 

Buddha of Suburbia

Because you´re young - Buddha of Suburbia

Lunchteater den 15 maj, Teaterfoajén. David Bowies fantastiska låtar tolkas i egensinniga och unika arrangemang av Buddha of Suburbia - 4 Musiker vars olika och spretiga musikaliska bakgrunder är förutsättningen för och samtidigt möjliggör det sound som blir Buddhas eget!

 

Massakerguden

MASSAKERGUDEN

Premiär 21 april, Lilla scenen
Rakbladsvass satir och träffsäker komik av Yasmina Reza. Lille Ferdinand har slagit ut framtänderna på sin klasskamrat, Bruno. Nu träffas föräldrarna för att i lugn och ro, på ett civiliserat sätt, lösa konflikten över en kopp kaffe, i det ena parets perfekta hem.

 

MOA - En musikalisk föreställning om Moa Martinson
Teaterfoajén 29/5 kl 11.30 - 13.00

En gripande föreställning om en av våra mest lästa arbetarförfattare. Med tvära kast mellan svärta och humor gestaltar Lisbeth Johansson Moa Martinsons liv till ackompanjemang av Carita Jonssons nyskrivna musik.

 

Kainos sång

KAINOS SÅNG

Ons 30 maj kl 19, Lilla scenen
Se den otroligt aktuella föreställningen om flyktingströmmar, splittrade familjer och Kaino.
Ett gästspel från Skottes Musikteater från 6 år.


BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt