Urpremiär för Liv Strömquists

Kunskapens frukt på Borås Stadsteater!


Pressmeddelande 2015-03-17

Den 25 september blir det urpremiär av dramatiseringen av Liv Strömquists hyllade seriealbum Kunskapens frukt på Borås Stadsteater.  Föreställningen går sedan vidare och gästspelar på Backa Teater i Göteborg.


Liv Strömquist belönades 2015 med DN:s Kulturpris för seriealbumet som handlar om det som brukar kallas för ”det kvinnliga könsorganet”. Varför har mänskligheten ett så extremt osoft, bordelineartat love-or-hate-relationship med just denna mänskliga kroppsdel?


För regi står Mattias Brunn och medverkande i föreställningen är Elin Bornell (Borås Stadsteater), Anna Harling (Backa Teater) samt Peter Lorentzon (Regionteater väst). Föreställningen börjar repeteras under våren och har urpremiär på Lilla scenen, Borås Stadsteater den 25 september 2015. Den kommer att spelas både för gymnasieklasser i Sjuhäradsområdet samt offentliga föreställningar september - november.
Biljettsläpp senare i vår.


Liv Strömquist
Liv Strömquist är en av landets mest etablerade serietecknare. Man kan även höra henne i P3:s Tankesmedjan och Pang Prego samt i poddarna En varg söker sin pod samt Lilla Drevet. 2010 kom hennes album Prins Charles känsla, som blev en stor succé både bland läsare och kritiker. Serieboken Ja till Liv, utkom i september 2011, och är en ABC-bok - Strömquist-style. Liv har även gjort succé med sin föreställning Liv Strömquist tänker på dig som i januari 2014 hade urpremiär på Unga Dramaten/Elverket. Liv Strömquist är uppvuxen i Ravlunda i Simrishamns kommun på Österlen. Hon började teckna serier i sju-åttaårsåldern. Har ägnat sig åt politisk aktivism, främst i feministiska frågor, men även i frågor om tredje världen och asylpolitik, rest i Latinamerika, i synnerhet i Mexiko.Peter Lorentzon
Peter Lorentzon är skådespelare på Regionteater Väst. Han Medverkade bland annat i den hyllade i Peter och vargen i andra rum under hösten 2014. Peter Lorentzon har på film även setts i bl.a. ContainerOm jag vänder mig om och Stockholm Boogie.


Anna Harling
Anna Harling har sedan 2005 jobbat som skådespelare på Backa Teater och kunnat ses i ett flertal föreställningar, senast Apokalypsen. 2009 tilldelades hon Daniel Engdahls Stipendie från Teaterförbundet efter rollen som Masja i Måsen på Backa Teater.


Elin Bornell
Elin Bornell är fast skådespelare på Borås Stadsteater sedan 2010 och syns just nu i föreställningen Puntila av Bertolt Brecht och Hella Wuolijoki. Tidigare även medverkat i bland annat Erik Holmströms Fanny på lilla scenen (2014).
Övriga medverkande:
Scenograf: Richard Anderson
Kostym: Josefin Lindskog
Mask: Christoffer Nordin


Presskontakt
Tobias Brandin
Marknadsförare, Borås Stadsteater
0704 666 943 tobias.brandin@boras.se

Johan Huldt
Konstnärlig ledare, Borås Stadsteater
076 888 76 55. johan.huldt@boras.se

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt