Ragna Wei blir ny konstnärlig ledare
på Borås Stadsteater

Pressmeddelande 2015-02-04

Ragna Wei (tidigare Weisteen) är utbildad regissör vid Oxford Universitet och kommer närmast från den fria teatergruppen InSite som hon grundade 2007 tillsammans med skådespelaren Matthias Thorbjörnsson.
Wei har utöver produktioner med InSite bl a arbetat vid Ung Scen Öst, Östgötateatern, Malmö Opera, Moomsteatern och Oxford Playhouse. 2008 tilldelades Ragna Malmö Stads kulturstipendium och Sparbankstiftelsens teater-stipendium. Wei kommer att påbörja sitt förordnande på Borås Stadsteater hösten 2015.  


Utöver sin erfarenhet som regissör har Ragna även arbetat som dramaturg för bl a dramatikerna Klas Abrahamsson och Isabel Cruz Liljegren, samt utvecklat manus tillsammans med Camilla Blomqvist, Emma Broström och PeteRr Harness.

Ragna Wei kommer dessutom att regissera föreställningen Katitzi efter Katarina Taikons böcker, i en bearbetning av Johan Huldt under hösten 2015 på Borås Stadsteater. Ragna Wei regisserar för närvarande Kungens Rosor av Moa Martinson i dramatisering av Emma Broström på Östgötateatern med premiär i mars 2015.


 ”Det känns oerhört spännande att få komma till Borås Stadsteater som konstnärlig ledare. Det är ett underbart hus att göra teater i, en jättefin ensemble, och jag ser fram emot att vara med att vidareutveckla Borås kulturliv. Jag känner mig redo för en ny utmaning och kan knappt vänta med att få börja!”  - Ragna Wei


Helle

Foto: Ilkka Haikiö
Ladda hem högupplöst bild

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt