Kontraktet - Lilla scenen

I samband med att Emma anställs i Företaget undertecknar hon ett avtal att inte ha några romantiska relationer med sina medarbetare.
Ganska snart förälskar hon sig i en kollega.

Den sofistikerade Chefen börjar då kalla in henne till ständiga, täta medarbetarsamtal. Emma blir alltmer pressad. En dystopisk bild av Företagets krav på sina anställdas kvaliteter och lojaliteter får konturer och det som började som en lättsam komedi skruvas gradvis åt till en absurdistisk Kafkaliknande mardröm.

Speltid:
Ca 1 tim

Pris inkl serviceavgift:
40 kronor/elev. Medföljande lärare går gratis.

Speldatum skolor:
Fredag 27 mars kl 11.00
Onsdag 15 april kl 14.30
Torsdag 16 april kl 14.30
Fredag 17 april kl 10.00

Bokas via biljettkassan på
033 35 35 35

Hur långt är du beredd att gå för att behålla ditt jobb?


Elisabet Ljungar

Kontraktet regisseras av Elisabet Ljungar som tidigare regisserat på Borås Stadsteater. Ljungar arbetar inom en mängd genrer: opera, musikal, kabaré och talteater. Bland hennes uppdragsgivare kan nämnas Kungliga Operan, Stockholms Stadsteater, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan, Värmlandsoperan, Malmö Opera. Uppsättningen Blanche och Marie på Norrlandsoperan i Umeå som Elisabet Ljungar regisserade 2014 är nominerad till Svenska Teaterkritikers Förenings Teaterpris. Föreställningen är även nominerad till ett av världens mest prestigefyllda operapris, International Opera Awards i kategorin världspremiärer.

På Borås Stadsteater har hon regisserat Hon och Han (2010), Tyra Sventon i London (2010), En dag ska jag berätta om mamma (2012).


Mike Bartlett
Michael Fredrick Bartlett, född 7 oktober 1980 är en av Storbritanniens nya heta dramatiker och författare. Föreställningen hette i original Contractions och hade urpremiär på på Royal Court i London 2008, där dramatikern Mike Bartlett är verksam.


INFORMATION

Av Mike Bartlett

Översättning Henrik Dahl i bearbetning av Elisabet Ljungar

Orginaltitel Contractions

Regi Elisabet Ljungar

Scenograf
Richard Andersson

Kostym Johanna Ramsin

Skådespelare Gunilla Rydholm-Eriksson och Amelie Thorén

SPELDATUM SKOLA

Fredag 27 mars kl 11.00
Onsdag 15 april kl 14.30
Torsdag 16 april kl 14.30
Fredag 17 april kl 10.00

Bokas via biljettkassan på
033 35 35 35

PRISER SKOLA

40 kronor/elev.
Medföljande lärare går gratis.


PRESSKLIPP

"Regissören Elisabet Ljungar har sett till att polera aktörerna
till dess det både gnistrar och sjunger om dem"

"Kontraktet är en skarpsynt, närmast fotografiskt korrekt spegling av oroande tendenser på arbetsmarknaden. Det är strongt gjort av Borås Stadsteater att presentera ett sådant prosaiskt ämne med en sådan lyrisk och nästintill klinisk pregnans."

- Peter Grönborg, Borås Tidning

"Humorspetsad skräck när Borås Stadsteater sätter upp pjäs om kärlek på jobbet"

"Gunilla Rydholm-Eriksson och Amelie Thorén gör fina skådespelarinsatser i det psykologiska dramat"

"Pjäsen sätter ett aktuellt samhällsfenomen under lupp - och finns i tankarna långt efter att strålkastarljuset på Lilla scenen släcks"

"Ett rikt innehåll med ett brett känsloregister och väcker funderingar kring ett ämne som sällan avhandlas på teaterscenen"

"Det är liv och död, svart tragik och iskalla kårar i en vit låda. Med rapp replikföring och skickligt skådespeleri manar Chefen (Gunilla Rydholm-Eriksson) och Emma (Amelie Thorén) publiken till eftertanke"


- Lena Carlsson, Markbladet


BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt