Ingvar - entreprenören i våra hjärtan - eller?

Besöken på det stora möbelvaruhuset följer livscykeln för många av oss. En hat-kärlek som ger upphov till såväl frustrerad ilska som belåten glädje. Och Ingvar Kamprads egen livshistoria är också känd för de flesta. Men nu får vi den i dramatisk form, en musikalisk möbelsaga på Borås Stadsteaters stora scen.

Den 20 september är det premiär för skådespelaren Lennart Eriksson som huvudpersonen Ingvar och vi följer honom från tändstickssäljande yngling till mottagare av priset "århundradets entreprenör" i hipsterskägg. Det är sång och musik inspirerad av svensk folkmusik och visa. Gästande Mirja Burlin, Amelie Thorén och Mikael Dahl spelar tillsammans med Gunilla Rydholm, Frederik Nilsson och Lars G Svensson alla de andra rollerna. De ackompanjeras av Michael Eriksson på klaviatur samt Kristin Svensson och Jenny Gustafsson som alternerar på fiol. Komiken genomsyrar hela berättelsen som, med glimten i ögat driver med svenskheten och framför allt vår självbild.

Pjäsen är skriven av Erik Gedeon och Klas Abrahamsson. Gedeon är svensk-schweizare och Ingvar! hade urpremiär i Tyskland. Den har spelats med stor framgång både där och på flera andra platser i Sverige tidigare.
Regissör är Johan Huldt, som fram till nyligen var t f teaterchef på Borås stadsteater och nu är konstnärlig ledare. Han har tidigare regisserat Spöket på Canterville i Borås. Där samarbetade han med Richard Andersson, som även nu gör scenografi och kostym.

Föreställningen spelas t o m 30 oktober.

Pressbilder finns här
Syntolkad föreställning fredagen den 10 oktober.

Lena Hermanson
Marknadsansvarig
Borås Stadsteater
501 80 Borås
Tel 033 35 76 54, 0704 55 76 54
Besöksadress: P A Halls terrass
www.borasstadsteater.se