Roligt om nuläge


Dags för ännu en aktuell, samhällskommenterande pjäs på Borås Stadsteaters lilla scen. I höstas spelades Teatermannen förändrar världen av Erik Holmström och nu återkommer Erik med Djävla Nuläge! Denna gång är han själv med på scenen, tillsammans med Gunnel Fred, Andrea Edwards och Saga Björklund Jönsson.

Pjäsen handlar om ett band som heter Djävla Nuläge! De skall sätta upp sin första show och de har storslagna planer: det skall vara lite som en modern Hamlet, fast mer som en kabaret. Det blir musiknummer, analys av en känd svensk film, tidsresor och mycket mer. Texterna i föreställningen är skrivna av den kända serietecknaren Sara Hansson, sociologen och författaren Roland Paulsen samt av Erik Holmström själv. Pjäsen har urpremiär på lördag den 15 februari och spelas t o m 20 mars.

Gunnel Fred har vi tidigare sett i både TV och film. Hon var bl a med i Lorry, Drömkåken och Enskilda samtal i Liv Ullmans regi. Hon tillhör sedan 1990 Dramatens fasta ensemble.  2012 var hon med i Spöksonaten där.

Andrea Edwards har på senare tid blivit känd genom sin och Erik Holmströms föreställning SCUM-manifestet, som spelats på olika platser i Sverige sedan 2011 och rönt stor uppmärksamhet. Även hon har arbetat på Dramaten, men även på teater Giljotin och Riksteatern m fl. Hon har en roll i den nya filmen om Jönssonligan 2015.

Saga Björklund Jönsson är utbildad artist och dansare vid Performing Arts School i Göteborg. Hon jobbar med Unga Folkteatern i Göteborg. Saga medverkade även i Happyland 1979 samt är regissör för Kliniken av Lars Norén som ska spelas på Folkteatern i vår. Saga är en del av showgruppen DOM: och scenkonst-kollektivet Bataljonen.

Erik Holmström var med och tog över den konstnärliga ledningen på Turteatern i Stockholm efter sin scenskoleutbildning 2008 och har sedan dess regisserat, skrivit och gjort scenografi. Han har bl.a. regisserat Ferdydurke av Witold Gombrowicz, SCUM-manifestet av Valerie Solanas och Den nya gudomliga komedin som han skrev själv. Flera av hans föreställningar har blivit uttagna till scenkonst- och teaterfestivaler och blivit uppskattade av både press och publik.


Lena Hermanson
Marknadsansvarig
Borås Stadsteater
501 80 Borås
Tel 033 35 76 54, 0704 55 76 54
Besöksadress: P A Halls terrass
www.borasstadsteater.se