Press

Hör av dig till vår pressavdelning och du söker ytterligare information om vår verksamhet i allmänhet eller våra uppsättningar i synnerhet.

Gå till Borås Stadsteaters nyhetsrum på Mynewsdesk

 

Pressmeddelande 2018-10-02

Teaterproduktionen Dracula ställs in

 

Förseningar i ombyggnationen av scentekniken för teaterns stora scen har lett till att medarbetarna inte hunnit lära sig den nya scentekniken. Därför har teatern idag beslutat att ställa in höstsatsningen Dracula.

Förseningen av den komplicerade och omfattande ombyggnationen, har resulterat i att teaterns tekniska personal inte har haft möjlighet att lära sig den nya scentekniken enligt den tidplan som var tänkt från början.

- Det är viktigt att jag kan ge arbetsro och tid för medarbetarna att lära sig den nya tekniken, säger Marie Nyman, Teaterchef.

Medarbetarna skulle egentligen ha påbörjat sin utbildning i augusti för att i god tid vara klara till att Draculas repetitioner skulle starta i oktober. Dessa tidsmarginaler har undan för undan krympt och utbildningen har forcerats.

- Vi tycker självklart att det är tråkigt att vi måste ställa in produktionen av Dracula. Teatern investerar för framtiden och scenteknikbytet är betydelsefullt för kommande scenkonstföreställningar. Det handlar om att säkra kvaliteten för kommande föreställningar, säger Eva-Lotta Franzén, Kulturchef.

Teaterns medarbetare är informerade om situationen och samtliga som köpt biljett till Dracula kommer att kontaktas. Dansteaterproduktionen med koreografen Birgitta Egerbladh blir nästa egna produktion på Borås Stadsteaters stora scen.

För mer information kontakta:

Marie Nyman, Teaterchef
Kulturförvaltningen, Borås Stad
marie.nyman@boras.se
076-888 76 65

Anders Waldau, Förvaltningschef
Lokalförsörjningsförvaltningen, Borås Stad
anders.waldau@boras.se
033-35 77 56

 

Presskontakt

Sofie Karlsson
Tfn: 033 - 35 76 64
Epost: sofie.karlsson@boras.se

 

Pressbilder

Tryck på bilden för att förstora och öppna bildspel.
Kontakta marknadsföringsavdelningen för att få tag i bilder från äldre uppsättningar på teatern.

 

Marie Nyman

Marie Nyman - Teaterchef (högupplöst bild)
Foto: Tobias Walka

Borås Stadsteater
033-35 70 00
info@stadsteatern.boras.se

Biljettkassa
033-35 35 35

Besöksadress
Borås Stadsteater
P.A. Halls Terrass

Postadress
Borås Stadsteater
501 80 Borås

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt