MISSFÖRSTÅNDET

Premiär 13 april, Lilla scenen

 

Ett missförstånd får ödesdigra konsekvenser för en mor, en dotter och en sedan länge saknad son. Dolda premisser och falska illusioner leder dem in i en ond spiral av destruktiva handlingar. En skoningslös jakt på lycka, driven av självömkan och girighet. Hur absurd kan tillvaron bli om personer utan gräns för hur långt de är beredda att gå i jakten på lycka, missförstår sin omvärld?

Efter 20 års frånvaro återvänder Jan hem för att hjälpa sin mor efter faderns bortgång. Det hjärtliga mottagandet med öppna armar han föreställt sig på vägen dit blir dock inte till verklighet. Modern och systern känner inte igen honom. Jan ser det som en ypperlig chans att, i egenskap av främling, observera sin familj på håll för att ta reda på vad han skulle kunna göra för att verkligen göra dem lyckliga. Han tar in som gäst på värdshuset modern och systern driver. Vad han inte vet är att modern och systern har en egen plan för att nå sin lycka, på bekostnad av värdshusgästernas liv. Och i deras ögon är Jan en helt vanlig gäst.

En modern tragedi om jakten på lycka

En föreställning baserad på Albert Camus psykologiska och filosofiska pjäs från 1957 i regi av skådespelaren och regissören Jonas Österberg Nilsson. Jonas har tidigare bland annat regisserat Främlingen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, Den talangfulle Mr Ripley på Uppsala Stadsteater och Arbetsförnedringen som fick utmärkelsen Årets scen av Nöjesguiden 2013.

Köp biljett


INFORMATION

Av: Albert Camus

Regi och scenografi: Jonas Österberg Nilsson

På scen: Alexandra Drotz Ruhn, Madeléne Evertsson, Alexander Ohakas, Markku Vuorenniemi, Anna K Wallander

Mask: Therese Jansson

Kostym: Helena Walkhamre

Ljud: Chrille Sjöblom

Ljus: Michael Dimle

Rekvisita: Ida Sterner

Scen: Martin Zedler

Snickeri: Henning Knape

Dekor och attribut: Ronnie Söderwall


Ordinarie pris: 210 kr

Ungdom under 25 år: 100 kr

Student: 100 kr

Pensionär: 175 kr

Teaterkort: 125 krBILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt