LÄNK 2016
Teaterfestival med nyskriven dramatik för unga ensembler lördag den 23 april

Den 23 april står Borås Stadsteater värd för länets unga teatergrupper då den lokala Länk-festivalen går av stapeln. Klasser och grupper får möjlighet att spela specialskriven dramatik på en professionell teaterscen.

 

PLATSRESERVATION PÅ LÄNK 2016

Här bokar du din plats för att se en eller fler föreställningar på Borås Stadsteaters Länk festival 2016. Varmt välkommen!

OBS Då det är fri entré för att se föreställningarna ser vi gärna att du bokar din plats.Boka plats till mig på följande föreställning/föreställningar
Multiple selectionKontaktperson:

Ebba Malander

Unga talanger i åldern 15-20 år deltar med sina föreställningar inom projektet Länk 2016. Länkprojektet drivs av Riksteatern i samarbete med länsteatrarna, ATR och Riksteatern lokalt. Syftet är att ungdomar i hela landet ska få tillgång till nyskriven dramatik, specialskriven för dem, och Riksteatern ger Sveriges främsta dramatiker i uppdrag att leverera lämpliga pjäser.

Länk ger klasser och grupper möjlighet att spela sin föreställning på sin ort och på en professionell teaterscen. Länk avslutas med en nationell festival på Riksteatern i Stockholm. Ett antal läns-, regions- och stadsteatrar ställer lokaler och personal till förfogande för medverkande ensembler. Genom coaching, workshops och möten får unga ensembler kunskap om den professionella teaterns arbetssätt och villkor.

Målet är att Länk ska utveckla teaterintresset hos ungdomar, att bygga broar mellan skolan, amatörteatern och den professionella teatern, och inte minst ge publiken angelägna scenkonstupplevelser.

Obs! I föreställningen Jonathan kl 10.30 förekommer stroboskop.

Teaterfestival med nyskriven dramatik

Jonathan av Mattias Brunn I samband med en fest i en stuga hittas en ung man sönderslagen och medvetslös i ett närliggande skogsparti. Det visar sig vara Jonathan, poeten, bögen, en av flera oinbjudna som dykt upp på festen under kvällen. Auktoriteterna vill veta vad som hände. Det kan vara fråga om ett hatbrott. Någon måste veta, men ingen vill berätta. 15 roller: 2 killar, resten könsneutrala. Vissa går att dubblera.

Mattias Brunn är skådespelare, dramatiker och regissör. På Riksteatern har han tidigare skrivit och spelat i … efter Fredrik och No Tears for Queers (i samarbete med Regionteater Västsprojekt:ID som han också var projektledare för). Föreställningen vann årets scen på QX-galan 2010, blev uttagen till Svenska Teaterbiennalen 2011 och projekt:ID vann Prix d´Assitej 2012. Mattias skrev därefter pjäsen Järnnatt för Riksteatern, även denna pjäs en kritiker- och publiksuccé. Under 2014 var Mattias projektledare och skådespelare i föreställningen Vårt förakt för svaghet på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen, samt skrev Välkommen hem – 6 fragment om svensk kriminalvård på Teater Fryshuset.

Bortom upproret av Johanna Emanuelsson Det är tidig morgon och den myllrande storstaden börjar vakna till liv. Fruktstånden monteras upp, de lågavlönade anställda på hamburgerkedjan värmer frityroljan, beslutsfattarna öppnar sitt styrelsemöte. Vissa av invånarna är missnöjda med tillvaron, andra är synnerligen belåtna, de flesta kör på i gamla hjulspår.

Men det här är ingen vanlig dag. Idag börjar det dyka upp oroväckande rapporter. Idag kommer allt att ställas på ända. Idag kommer upproret. Ingen vet hur det började, eller om någon ligger bakom, eller hur det ska sluta. Men efter en tvingas karaktärerna ta ställning. Vill de verkligen att allt ska förändras?

Johanna Emanuelsson debuterade 2008 med högstadiepjäsen Syster i krig. Två år senare vann hon Riksteaterns manustävling NY TEXT! med Älvsborgsbron, vilken 2011 sattes upp på Unga Dramaten. Övriga produktioner av hennes texter inkluderar De sömnlösas tid på Örebros Länsteater, Slutstudier på Stockholms Stadsteater och 95 procent är ett totalt jävla mörker på Teater 23 i Malmö. 2011 erhöll hon Colombine Teaterförlags debutantstipendium.


INFORMATION

Speltider:
10.30 Schillerska gymnasiet
Jonathan av Mattias Brunn
Lilla Scenen

12.30 Teaterverkstan
Jonathan av Mattias Brunn
Lilla Scenen

15.00 Schillerska gymnasiet
Bortom upproret av Johanna Emanuelsson
Stora scenen

17.00 Kulturskolan Partille, Shaking Spears. Bortom upproret av Johanna Emanuelsson. Stora scenen

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt